Unge elsker Apple og Netflix

Huawei Mate 10 Pro har Danmarks bedste mobil kamera

At der foregår et tæt kapløb mellem verdens store i smartphones, kan næppe overraske.

Normalt foregår den slags lidt, ligesom når nye personbiler sammenlignes i avisernes auto-sektioner: På kræfter, tophastighed, størrelse (på mobiler er det skærmene), antal features og udstyr samt naturligvis prisen.

Lige nu kunne det se ud, som om kameraerne bliver det næste store område, hvor konkurrencen foregår knivskarpt.

Kameraer har altid været et vigtigt område at sammenligne smartphones på, men sjældent er konkurrencen så tæt som lige nu.

Huaweis fremragende kamera er dobbelt og udvikles i samarbejde med tyske Leica. Objektiverne er på 12 megapixel til farver og 20 MP til sort/hvid. Lysfølsomheden er imponerende med f/1.6, hvilket er med til at forklare, at man kan tage så gode fotos under dårlige lysforhold.

Indtil i går holdt Googles nye Pixel 2 telefon en klar førsteplads med verdens bedste kamera på en mobiltelefon. Så kom Huawei på banen med sin helt nye Mate 10 Pro, der havde premiere i mandags.

Mate 10 Pro overhaler ikke Pixel 2, men kommer så tæt på i kamera kvalitet, som det overhovedet kan lade sig gøre. 97 af 100 mulige, mens Googles topmobil har 98.

Tallene stammer fra magasinet DxOMark, der betragtes som markedets mest seriøse (og uafhængige) tester af kameraer. Specialisterne fra DxOMark afprøver både smartphones, ”rigtige” fotokameraer og videoudstyr. Fra billige apparater til hvermand til professionelt gear.

I lang tid holdt Apple førstepladsen hos DxOMark med sin iPhone 7 Plus telefon. Også Apples nyere iPhone 8 Plus har haft positionen som verdens bedste, men kun i kort tid. Så kom Google med Pixel 2 og Huawei med Mate 10 Pro – og iPhone 8 rutsjede ned på en tredjeplads.

  1. Google Pixel 2 – 98 points
  2. Huawei Mate 10 Pro – 97
  3. Apple iPhone 8 Plus – 94
  4. Samsung Galaxy Note 8 – 94
  5. Apple iPhone 8 – 92
  6. Google Pixel – 90
  7. HTC U11 – 90
  8. Apple iPhone 7 Plus – 88
  9. Apple iPhone 7 – 85
  10. Sony Xperia XZ Premium – 83 points

Spændende at se, om Apple kan gøre comeback på førstepladsen, når den nye og kostbare iPhone X supermobil dukker op i begyndelsen af november. Vi får se resultaterne fra DxOMark til den tid.

Googles Pixel 2 har stadig verdens bedste kamera på en mobil, men Huawei ligger lige i hælene med sin nye Mate 10 Pro.

I Danmark er Huawei Mate 10 Pro langt mere relevant end Pixel 2, al den stund at man kan købe den nye Mate 10 danske butikker meget snart, mens Google slet ikke vil markedsføre Pixel 2 på vores breddegrader. I hvert fald ikke foreløbigt.

Med andre ord kan man sagtens sige, at Huawei dermed byder på Danmarks bedste kamera i en smartphone. Ikke påstået i en reklame fra Huawei, men med dokumentation fra markedets mest seriøse foto-test.

I øvrigt vurderer DxOMark, at Huawei Mate 10 Pro er bedre end Pixel 2 på flere fronter. Blot ikke samlet set:

Mate 10 Pro tager nemlig bedre fotos og opnår imponerende 100 points mod Google telefonens 99. Til gengæld viser Huawei svagheder, når der skal optages i video. Her opnår Mate 10 Pro kun 91 points, hvilket trækker ned i totalen.

Apples nye iPhone 8 Plus telefon er rutsjet ned på en tredjeplads, når det gælder verdens bedste kamera på en smartphone.

DxOMark vurderer, at Huaweis dobbelte kamera (med separate objektiver til sort/hvid og farver) er markedets klart bedste til dårlige lysforhold. Desuden har Mate 10 Pro en fremragende og hurtig autofokus.

Huawei sælger Mate 10 Pro med 6 tommers skærm i Quad HD og 18:9 format, Kirin 760 processoren med kunstig intelligens, 6 GB RAM, 128 GB lager og det nye Android 8 Oreo styresystem til en meget gunstig pris på 5.999 kroner i Danmark.

Se mere i Leifshows beskrivelse af den nye Huawei topmobil her….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unge elsker Apple og Netflix