Her er Diesels første smartwatch

Security branchen boomer

Private vagter og uniformerede vagtværn er blevet et almindeligt syn i vores hverdag. Ligegyldigt om de står i dørene til modebutikker, kører penge-transporter, bemander Security i lufthavne eller optræder i civilt som bodyguards for kendte personer.

Markedet for private sikkerhedsfirmaer boomer og vil ifølge det engelske dagblad ”The Guardian” omsætte for 180 milliarder USD i år – det er over 1,1 billion kroner. Om tre år vil omsætningen sågar være 1,5 billion kroner (240 mio. USD).

Det svarer til mere end brutto national produktet (GDP) i over 100 lande i verden inklusive Portugal, Rumænien og Portugal.

Omkring 20 millioner mennesker vil i år have job i den private sikkerheds-sektor, der har engelsk-danske G4S som verdens største med 585.000 ansatte og en global omsætning på næsten 10 milliarder USD.

Næsten halvdelen af jordens befolkning lever i lande, hvor der er flere private vagtmænd end offentligt ansatte politifolk. Mest øjensynligt er det i Indien, hvor der er fire gange så mange private sikkerhedsfolk, som der er politibetjente.

I USA er der 1,1 millioner sikkerhedvagter mod 666.000 i politiet, og også i lande som Kina eller Sydafrika er der langt flere Security folk end politi. Selv i vores naboland Tyskland har de private vagtværn overhalet politiet i antal ansatte – dog kun med 2.000.

Body guards er gjort berømte gennem film og tv.

Boomet i private sikkerhedsfirmaer begyndte for 10-15 år siden, da amerikanske Blackwater – i dag kaldet Academi – optrådte som en privat hær i Iraq. Betalt i dyre domme af skattepenge fra USA.

Siden har øget rigdom i f.eks. Kina og en stadig større forskel mellem rige og fattige vist som den stærke motor for fremgangen i private sikkerhedsværn….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Diesels første smartwatch