Smart foto-cover til iPhone

Hvad smager vand af?

Nu har vi i årevis diskuteret om, hvorvidt vand smager af noget. Mange hævder nej, mens reklamer for kildevand har sagt det modsatte. Ellers ville det jo heller ikke være muligt at sælge vand på flaske til 30 kroner literen i supermarkedet eller 200 kroner på restauranter.

Men beviset. Hvor er det henne?

Det kommer nu i skikkelse af en videnskabelig undersøgelse fra Caltech University i Californien.

Den fortæller, at vand skam har en egen smag – og den er en lidt sur.

Forskerne erkender dog samtidig, at smagen af H2O ikke ligefrem er stærk og karakteristisk. Men bestemt nok til at blive kaldt en egen, selvstændig smag.

Faktisk mener de californiske vand-testere, at deres resultater giver anledning til at grundlægge en officiel ”sjette smag” – ved siden af sød, sur, salt, bitter og umami.

Forskerne kom frem til deres konklusion efter i en periode har målt tunger på mus, mens de drak vand. I den forbindelse opdagede de, at de smagsløg, der blev aktiveret ved vand, var de samme, som reagerer på sure smage.

Ifølge assisterende professor i biologi, Yuki Oka fortæller, at det hidtil har været ukendt, hvordan pattedyr kan smage forskel på vand:

” Vi har vidst, at mange insekter ”smager” på vand. Derfor antog vi, at mennesker også indeholdt et maskineri, der kan det samme. Det viste sig at være sensorer på tungen, der reagerer på sure smage,” siger han til fagbladet ”Nature Neuroscience”.

Velbekomme….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart foto-cover til iPhone