Som et jagerfly på asfalt

Retro højttaler trådløst moderne

Jeg har tit skrevet, at trådløse Bluetooth højttalere findes i alle mulige designs, størrelser, kvaliteter, kulører og til meget forskellige priser.

Her kommer nok et bevis på min påstand. Den nye Vintage Vinyl Bluetooth Speaker ligner ingen andre højttalere, men til gengæld en LP-plade med horn, sokkel og kabinet i træ.

Den meget originale nyhed er skabt af UncommonGoods i New Yorks bydel Brooklyn. Her har designerne villet skabe en slags visuel bro mellem klassiske og analoge vinylplader og moderne digital lyd, som streames fra internet via f.eks. en smartphone.

Det nytter f.eks. ikke at søge efter en tonearm, pickup og en diamantnål, som man kan sænke ned i pladerillen for at hente musikken frem.

Nyheden er en ren Bluetooth højttaler og altså ikke en opretstående grammofon, selvom den godt kunne ligne ved første øjekast.

Formentlig vil den mest blive brugt til at afspille musik fra f.eks. Spotify eller Apple Music, men i princippet er der jo ikke noget i vejen, at man kan koble en af de nye pladespillere med USB stik til den skægge højttalere. I så fald bliver det LP til LP musik.

UncommonGoods er kendt for at designe og sælge usædvanlige ting. I det retro musikalske er det f.eks. dørmåtter udformet som en LP-plade eller et kassettebånd. Eller hvad med en kradseplade til katten, der er udformet som en discjockeys pladespiller?

Selve konstruktionen er et klassisk horn. Med en ko-aksial højttaler enhed, hvor diskant og bas/mellemtone er bygget sammen og deles om samme magnet.

Hornet måler 12 tommer ved udgangen – samme mål som en LP-skive eller en maxi-signal. Som helhed fylder højttaler 38,5 centimeter i højden, 21,5 cm i dybde og 30,5 cm i bredden.

Lydkvaliteten skal jeg ikke kunne sige noget om, men UncommonGoods hævder selv, at ”LP højttaleren” lyder betydeligt bedre end de fleste Bluetooth bokse, man kan købe på markedet. Desuden havde horn højttalere i gamle dage den særlige egenskab, at de kunne spille meget højt med selv små forstærkere.

Man kan oven i købet skræddersy den nye højttalers udseende efter sin egen smag:

Med i prisen følger f.eks. valg af plade-label, der passer til den musik, man bruger højttaleren mest til. Der er 13 forskellige genrer at vælge fra – f.eks. 70’er rock, disco, country, jazz, opera eller rhythm & Blues.

Genre-valget skal man ikke betale ekstra for. Det skal man til gengæld, hvis man selv vil bestemme, hvad der skal stå på den runde mærkat. Det koster 205 USD at få trykt en helt personlig label med tekst på fem linier a 20 karakterer.

De skægge højttaler kan i øjeblikket forudbestilles til favørpris via Kickstarter. Prisen er 175 USD – knap 1.200  kroner. Det er 50 USD under den senere butikspris….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som et jagerfly på asfalt