Laptops taber pusten hurtigt

Facebook åbner ”Personal Fund Raiser”

Hvor skaffer man lynhurtigt nogle tusinde kroner, hvis man er på spanden og mangler penge til at betale huslejen, elregning eller et generelt godt formål?

Well – hvis de sædvanlige kilder i banken, hos venner og familie er udtørrede, kunne man jo forsøge sig med at sætte sig på en københavnsk s-togs station, med et himmelvendt blik og et raslende papbæger. Det siges, at disse ofte udenlandske tiggere kan score en tusse sort om dagen,

Man kan selvfølgelig også etablere en officiel velgørende forening, søge om tilladelse til en landsdækkende indsamling – og så begynde at stemme dørklokker. Det tager længere tid, men er vist nok også ret effektivt.

Inden længe vil der også være en tredje og ny vej – Facebook såmænd.

I løbet af de kommende uger vil Facebook nemlig lancere en ”personal fund raiser” funktion, der kan bruges til at indsamle penge – f.eks. til en selv.

Funktionen vil i første omgang kun blive tilgængelig for Facebooks amerikanske medlemmer over 18 år. Verdens største sociale medie oplyser samtidig, at man vil holde et vågent øje med eventuelt misbrug.

Funktionen er nemlig primært tiltænkt indsamling af pege til f.eks. lægeregninger, skolepenge, personlige nødsitationer, følger af natur katastrofer, betaling af kæledyrs dyrlæge udgifter eller assistance til familier i forbindelse med dødsfald. Senere vil mange andre formål blive tolereret.

I praksis kan Facebook brugeren sætte en særlig ”hjælp-mig-med-penge” side op, hvor der orienteres om formålet, sættes et økonomisk mål – og hvor man også kan modtage donationer.

Facebook skal godkende hver enkelt ”fundraiser”, der så kan bruge Facebooks egen betalings service til at indsamle pengene. Facebk tager fem pct. provision for administration….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laptops taber pusten hurtigt