Galaxy S7 Edge markedets bedste

Når online legetøj bliver farligt

For nogle dage siden forbød de tyske myndigheder salget af ”My Friend Cayla” dukken, fordi hackere alt for nemt kunne stjæle personlige informationer fra den via internet.

Cayla var det første eksempel på, at bagsiden af moderne online legetøj bliver vist frem. Og Cayla var ikke alene særligt længe: Nu er den gal med teddybjørne fra amerikanske Spiral Toys.

Hvor vi ikke selv drømte om, at vores legetøj kunne gå online, dengang vi var små, skal alt i dag have indbyggede apps, kunne kommunikere via internet eller føre hele samtaler med børnene.

Tyske myndigheder forbød forleden dag salget af Cayla dukken, fordi dens samtaler og billeder med børn kunne tappes uden problemer.

Dermed er legetøj allerede langt fremme på ”tingenes internet”, og ungerne synes er helt naturligt, hvad vi voksne stadig fascineres af:

Køleskabe, hvis indhold man kan se fra mobiltelefonen. Videokameraer og alarmer, vi kan tjekke fra smartphones. Termostater, der kan fjernstyres.

Men når man er tidligt ude, er risikoen også størst for fejl – ikke mindst svagheder i sikkerheden. Det er netop, hvad vi oplever med legetøjet lige nu.

Cayla kom i de tyske myndigheders søgelys, fordi dukken optager samtaler og videoer med sin bruger – barnet. Denne dialog kan så lægges op i skyen, hvor barnet og forældrene altid kan hente det igen.

Problemet var blot, at Caylas kommunikation foregik trådløst og ubeskyttet via Bluetooth. En ren lækkerbidsken for hackere, der dels kan stjæle informationerne – dels fjernstyre dukkens funktioner via internet.

Tyskerne har ikke oplyst, hvorvidt de havde eksempler på online misbrug af Cayla dukken, før den blev trukket tilbage fra forhandlerne for en uge siden.

En database med informationer om 800.000 børn, der har brugt CloudPets legetøj, florerer nu på internet.

Misbrug er der til gengæld opdaget i forbindelse med teddybjørnene fra Spiral Toys, der er en del af firmaets ”smarte” CloudPets kollektion.

Også de kommunikerer med en database i skyen, der viser sig at indeholde informationer fra 800.000 bruger konti.

Disse mange data lå uden beskyttelse af passwords eller en firewall og er (selvfølgelig) blevet stjålet af fingernemme hackere.

Ifølge den amerikanske sikkerheds organisation GDI Foundation er kopier af databasen blevet set adskillige steder i internets undergrund. Ovenikøbet krydret med oplysninger om 400.000 af teddybjørn ejernes venner og 2 millioner stemme beskeder til hinanden.

Huller kan svært undgås i store it-systemer. Heller ikke i gadges, der er del af tingenes internet. Faktisk er manglende sikkerhed det største problem for Internet of Things.

Hvis jeres børn har dukker eller andet legetøj, der kan gå online – så tjek det lige en ekstra gang. Tjek også de bagved liggende systemer, der håndterer informationerne fra legetøjet.

Ingen af os ønsker, at vores private informationer bliver publiceret på internet. Vi ønsker vel heller ikke, at vores børns gør, vel?

Her er en reklamefilm for CloudPets. Legetøjet er jo smart, så længe det ikke bliver misbrugt af cyber kriminelle….

https://www.youtube.com/watch?v=EcxNHgYUz6s

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galaxy S7 Edge markedets bedste