Kassettebåndene kan spises

Nokia 3310 lever!

For mange mennesker var Nokia deres første mobiltelefon – og meget ofte var det en Nokia 3310, de købte dengang omkring årtusinde skiftet.

I dag vil teenagere grine af den lille butte mobil med dens monokrome skærm og solide design. Den kan jo ikke måle sig med en iPhone eller en Samsung Galaxy.

Måske ikke i råstyrke og hastighed, men sagtens i personlighed og livsstil. Jeg er faktisk sikker på, at mange teenies i dag vil synes, at en moderne Nokia 3310 var cool – hvis ikke ligefrem sexy.

Måske har finske HMD Global derfor set helt rigtigt, når de her til aften har løftet sløret for Nokia 3310 anno 2017 på Mobile World Congress i Barcelona.

Selvfølgelig er der ikke tale om den samme telefon som for 17 år siden. Nokia og HMD har ført mobilen up-to-date – eller i det mindste så tæt, man kan gøre med en ”feature phone”.

Nokia 3310 er ikke en smartphone med Android, men en mobil til mindre krævende brugere. Dem, der bruger telefonen til at ringe i, sms’e, høre lidt musik og spille et par små spil.

Den nye 3310 er tyndere og lettere end sit forbillede. Displayet er ikke længere gråt i gråt, men i nydelige farver.

Og maaaaaajet vigtigt: Den nye gamle 3310 spiller den rigtige ringetone. Den berømte, som man aldrig har fået ud af hovedet, hvis man har hørt den mange gange om dagen i år 2000.

 

Batteri levetiden er utrolig og eventyrlig, når man er vant til at bruge en smartphone: 22 timers taletid og 30 dage i standby.

Den nye Nokia kan købes i fire farver: Varm rød og gul er blanke, mens mørkeblå og grå har en mat overflade. Finish og den solide konstruktion skal være den samme som på forbilledet.

Prisen er såmænd også helt menneskelig. 49 euro eller ca. 370 kroner uden binding til et teleselskab. Hvornår den kan købes? Ikke offentliggjort endnu, men jeg vil også godt vide det.

I hele dette nostalgiske svæv glemte jeg helt at fortælle, at Nokia 3310 kommer med en stribe klassiske spil indbygget.

Det gælder bl.a. ”Snake”, som Nokia lige benyttede premieren på 3310 til også at lancere som gratis spil til Facebook Messenger. Spillet findes fra i dag under app’ens Games knap….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kassettebåndene kan spises