Meitu T8 er selfie telefonen over alle

Ny analyse: Jurister keder sig mest

Jurister kan tjene rigtig godt, men de har til gengæld verdens mest kedelige arbejde.

Helt anderledes med mennesker, der beskæftiger sig med virksomheds ledelse eller forskning og udvikling. De synes, at de har de mest spændende jobs, man kan tænke sig.

Analysebureauet Emolument har spurgt 1.300 mennesker om deres forhold til arbejdet, og hele 81 pct. synes altså, at jura er det værste, medmindre man altså elsker at kede sig.

Det er jo et helt andet billede, end kendte tv-serier som ”Ally McBeal”, ”Law & Order”, ”Dommer John Deed” eller klassikeren ”Perry Mason” prøver at tegne af jobs i lovens tjeneste.

 

Ifølge Emolument er det den daglige gentagelse af de samme opgaver, der gør jura kedeligt. Det synes især unge og nyuddannede jurister og advokater, som mest bruger tiden på at research i sager og lovgivning. Ældre jurister keder sig en smule mindre.

Projekt styring og support funktioner kommer ind på anden- og tredjepladsen som de mest kedelige job funktioner. Igen er monotoni hoved årsagen, fortæller analysen.

Lærere er det eneste fag, hvor der er 50/50 balance mellem dem, der synes, deres arbejde er spændende og dem, som keder sig.

I næsten alle andre jobs ligger overvægten på det kedelige. Uanset, om man arbejder med marketing, finans og regnskab, it eller human resources.

Emolument har også kigget på, om der er forskel på situationen  i en række lande verden over:

Hvis man vil undgå at kede sig med sit arbejde, skal man åbenbart holde sig langt fra stillinger i Emiraterne som f.eks. Dubai.

Til gengæld er lønningerne meget høje, og de kan meget vel kompensere for både ensformige jobs og arbejde seks dage om ugen.

Italienere keder sig lige så meget i deres arbejde (83 pct) som folk i den velhavende og olierige østlige del af den arabiske halvø.

Tre af fire amerikanere siger også, at deres job er ”boring”. Modsat schweizerne, der tilsyneladende er tilfredse i deres job – 49 pct….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meitu T8 er selfie telefonen over alle