Fejr Hanens År med din mobil

Helt ny måde at se tiden på

Væg-ure er der sjældent meget nyt i. OK – de fås i mere eller mindre moderne design. I varianter, der viser klokken, dato, temperatur osv.

Og så er der altså lige det nye Flyte Story Levitating Timepiece. Et væg-ur i minimalistisk design, der skal kunne fortælle svævende historier.

Flyte er specialist i at udnytte magneter til at skabe svævende gadgets. F.eks. højttalere, der spiller i luften – sådan helt bogstavelig talt. Eller urtepotter, der holder blomster svævende i øjenhøjde.

Samme elektro-magnetiske teknologi anvender Flyte i sit nye væg-ur. Her roterer magneten dog på bagsiden af forpladen, så en forkromet jernkugle bevæger sig med rundt for at markere timerne.

 

Minutterne må man gætte sig til, medmindre man tænder for en app på sin smartphone og kalder et ellers skjult display frem på urskiven af træ. Displayet kan f.eks. også vise datoen eller sende to lysstråler ud på urskiven som minut og time-visere.

Endelig kan displayet sættes til at vise indendørs og udendørs temperatur, vise månefaser, opgående og nedgående sol. Det hele kan eventuelt indrammes i forskellige farver, der udsendes som baggrundslys bag uret. Blåt vil f.eks. vise frost, grønt opholdstemperatur og rødt en meget varm dag udendørs.

Men jeg synes nu, at Flyte uret ser flottest og mest fascinerende ud med blot kuglen som indikator. Også fordi den kan bruges til andet end at vise det aktuelle klokkeslæt.

Via app’en kan man man sætte kuglen til at være en timer, der slutter i klokken 12 position. Den kan f.eks. vise antallet af minutter eller timer til et møde, en date eller markere antal dage til ens ferie, kærestens fødselsdag, ens næste marathon løb.

Alt efter, hvad man indstiller uret til, vil kuglen bevæge sig mere eller mindre langsomt, indtil målet er nået kl. 12.

Det er denne funktion, som Flyte beskriver som ”story telling”. Uret beskriver nemlig andre og vigtigere ting i brugernes liv end det aktuelle klokkeslæt her og nu.

Flytes spændende ur er trådløst forbundet via Bluetooth og/eller Wi.Fi. Det kan i øjeblikket forudbestilles via Kickstarter til priser fra 399 USD – svarende til knap 2.850 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fejr Hanens År med din mobil