Første seng med kunstig intelligens

Brugt ammunition skal forvandles til planter og blomster

Normalt forbinder man ammunition til geværer og pistoler med død og drab. Men måske vi skal tænke i anderledes baner i fremtiden.

Patronerne skal naturligvis fortsat bruges til at uskadeliggøre fjenden. Men når de har været i brug, skal de fremover kunne opløse sig selv og måske ligefrem blive grobund for, at planter kan vokse ud af dem.

I hvert vil det amerikanske militær eksperimentere med bio-nedbrydelig ammunition, der skal omfatte alt fra pistoler og geværer til 40 mm granater, morterer og 155 mm artilleri kanoner.

Efter det amerikanske forsvarsministeriums planer skal hver kugle, patron og granat indeholde plantefrø, der fremspirer nye planter, når ammunitionen er eksploderet.

ammunition-genbrug-1

Foto: Beercha/Wikimedia Commons

Militær folkene vil i første omgang bruge de nye livgivende patroner i forbindelse med øvelser og træning. Alene til det formål affyrer amerikanske soldater hvert år millioner styk ammunition.

Som det er nu, ender patron- og granat-hylstre på jorden eller nogle centimeter under den, hvor deres metal- og kunststof-materialer kan være med til at forurene både jord og grundvand.

Det er et for stort arbejde at finde de mange ammunitions-rester og samle dem ind i et traditionelt genbrugs system. I stedet for vil amerikanerne nu lade dem fungere som spirings-kasser i miniformat.

USA’s forsvars ministerium har sendt et projekt i udbud via sin Small Business Research Agency for at se, hvad kreative opfindere kan komme op med af forslag til bio-nedbrydelig ammunition.

ammunition-genbrug-5

Foto: Pixabay

Ifølge ministeriet er det teknisk muligt at opbevare såsæd indeni patroner og kugler. Korn og frø udløses samtidig med ammunitionen.

Amerikanerne håber endda, at man kan udvikle metaller og kunststof til ammunition, der opløser sig selv, når det er brugt og kommer i kontakt med bakterier, vand osv. på jorden.

I videste forstand skal patronernes rester fungere som biologisk gødning for de frø, der lå inde i ammunitionen sammen med sprængladningen.

Historien melder ikke noget, om det er bestemte planter, man vil have sået ved hjælp af patroner, kugler, granater osv. Skal man f.eks. ende med at spise den ammunition, der har dræbt eller såret andre mennesker….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første seng med kunstig intelligens