Vil USA igen lukke TikTok?

Samsung bliver mere rå

(Foto: Samsung)

Selvom de fleste nye smartphones i hvert fald er nogenlunde vand- og støvtætte – selv de ellers så sarte iPhones – er der fortsat et marked for særligt rå modeller. Dem, vi i gamle dage kaldte ”håndværker-mobiler.”

Samsung har hele tiden haft den slags telefoner i sin kollektion, men der går meget længere mellem hver ny generation end hos sydkoreaners mere civile mobiler.

Nu er Samsungs Galaxy XCover6 Pro tæt på. En pris og en dato for dansk premiere kan jeg ikke give endnu. Kun fortælle, at Samsung lover, at den rå svend kommer til Europa og dermed nok også Danmark.

Den nye XCover6 Pro er både vandtæt efter IP68 og opfylder de militære MIL-STD-810H krav:

Det betyder bl.a, at den kan ligge i 30 minutter på 1,5 meter vand uden at drukne. Desuden tager den ikke skade af et fald på beton fra 1,2 meters højde. Desuden tåler telefonen ekstreme temperatur-forskelle.

(Foto: Samsung)

Mobiler med den slags kvaliteter er normalt ret store og klodsede. Ikke sådan med den nye XCover 6. Den er kun 9,9 mm tyk og vejer 235 gram. Det er jo næsten ingenting.

Skærmen er en LCD-type på 6,6 tommer og Full HD+ grafik. OLED-paneler er for sarte. Formatet er 20:9 og opdaterings-hastigheden helt oppe på 120 Hz.

Med andre ord kan man fint se video eller spille games på byggepladsen eller, hvor man ellers bruger en rå mobil fra Samsung.

Skærmen gemmer sig naturligvis bag ridsefast Gorilla Glass Victus fra Corning. Displayets overflade-følsomhed kan justeres, så man også kan bruge telefonen i regnvejr, sne og med handsker på.

På motorsiden er XCover6 Pro ikke så veludstyret som sine fætre fra Galaxy S familien: En mellemklasse Snapdragon 778G processor med 5G, 6GB RAM og 128 GB lager. Desuden er der Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2.

Galaxy XCover6 Pro har store fysiske knapper, som kan betjenes med handsker. Nogle af dem kan også programmeres individuelt af brugeren til f.eks. walkie-talkie lignende kommunikation. (Foto: Samsung)

Alligevel hævder Samsung, at XCover6 kan bruges til krævende opgaver som at optage video i 4K kvalitet og fungere som en mini-pc.

Det sidste sker via Samsungs DeX teknologi, hvor man kan koble en stor ekstern skærm, et tastatur i fuld størrelse og en mus til XCover.

To kameraer har Samsung anbragt på ryggen af telefonen – en 50 megapixel hovedlinse og en super-vidvinkel på 8 MP. På fronten sidder et 13 MP kamera til selfies og til video-samtaler med bossen.

Håndværker-mobiler har som regel batterier, man kan udskifte undervejs. Helt modsat civile smartphones, hvor man er nødt til at lægge hele mobilen til opladning.

Galaxy XCover6 har selvfølgelig også et batteri, der kan skiftes undervejs. Det er på 4.050 mAh og kan levere 18 timers online surfing eller 44 timers taletid. Opladningen sker enten via USB-C eller et professionelt POGO stik.

Endelig skal nævnes, at XCover6 Pro rummer Samsungs avancerede Knox sikkerhed. Telefonen har også to mikrofoner og to Dolby Atmos højttalere, der kan larme mere end normalt på en mobiltelefon….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil USA igen lukke TikTok?