De scorer mest efter døden

En kuffert fuld af strøm

(Foto: ZipCharge)

Hvis man spørger et par håndfulde danske bilister, om de er parate til at købe en elbil næste gang, vil de fleste nok svare ja. Men på tre betingelser:

Elbiler skal gøres billigere med statstilskud, som man ser det i f.eks. Norge og Tyskland. De skal kunne køre længere på en batteri-opladning. Og der skal etableres et meget bedre netværk af ladestationer.

Den store frygt for elbil-ejere er nemlig at løbe tør langt fra en ladestation, eller at den nærmeste oplader bare er optaget af andre hele tiden.

(Foto: ZipCharge)

Vittigheders-tegnernes og film-komediernes yndlings-billede med en bilist i regnvejr på landevejen og en tom benzindunk i hånden dur bare ikke i forbindelse med en elbil. Eller gør den?

Hvis det står til det britiske start-up firma ZipCharge bliver det næste, at elbil-ejere køber en overdimensioneret powerbank.

Den har størrelse som en kabine-kuffert med hjul på og kan rumme strøm nok til at give en elbil godt 30 kilometer at køre på. Det burde være nok til at finde den næste ledige ladestation, mener folkene bag ZipCharge.

(Foto: ZipCharge)

De har mange års erfaring fra autobranchen med ledende jobs hos f.eks. Jaguar Land Rover, Lotus og McLaren, Desuden har de selv været blandt de første til at købe en elbil – og derfor oplevet batteri-problemet på nærmeste hold.

Ideen bag ZipCharge Go er, at man lader ”kufferten” op derhjemme i stikkontakten eller på kontoret. Her kan Go’s NMC batteri på 4 eller 8 kWh fyldes op i løbet af natten eller arbejdsdagen. Bagefter kan man lægge Go i bilens bagagerum ligesom en reservedunk – bare med strøm i.

Selve den store powerbank til bilen er bygget i aluminium med genbrugs-plastik til den ydre skal, som kan lakeres i elbilens farve. Den ligner noget, Apple kunne have designet.

(Foto: ZipCharge)

Der er både bærehåndtag og teleskop-håndtag som på en rejse-kuffert. På den anden side sidder ladeporte og en stribe lysdioder, der viser lade- og lagerstatus.

ZipCharge Go rummer også et smart kommunikations-modul med 4G, som f.eks. kan bruges til fjernstyring fra bilejerens smartphone.

En chip med kunstig intelligens kan automatisk lære ejerens vaner at kende og derfor advare i god tid om lav strøm, inden det går galt.

Samme teknologi kan bruges til opdateringer via luften eller en alarm, der viser, hvor ZipCharge Go befinder sig. Det kunne jo være, at man havde glemt kufferten, eller den er blevet stjålet.

ZipCharge Go er lige nu i de afsluttende faser af produkt-udviklingen. Den elektriske reservedunk skal efter planen komme til salg fra fjerde kvartal 2022.

Folk vil enten kunne købe Go eller bedre lease den til en pris af 49 pund om måneden. Det svarer til ca.  430 kroner….

(Foto: ZipCharge)

(Foto: ZipCharge)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De scorer mest efter døden