Realme vokser vildt

Ny soundbar giver lyd i ”højden”

(Foto: Sony)

Det må efterhånden være svært at skille sig ud fra mængden, når man designer og producerer soundbars.

I online butikkerne og i supermarkeder findes der så mange aflange tv-højttalere, som ligner hinanden i udseende og farve, at man næsten ikke kan adskille dem. Medmindre naturligvis, man går tæt på, undersøger deres indhold af elektronik og prøvelytter deres kvalitet.

Sony forsøger nu at skille sig ud med sin nye HT-A5000 soundbar i premium klassen. Den disker således op med både 5.1.2 kanals Dolby Atmos, DTS:X og Sonys egen Vertical Surround Engine.

Sidstnævnte skal sikre, at man kan få en meget bedre lyd på højkant. Tonerne kommer jo ikke kun i bredden, og med Sonys elektronik slipper man for at købe højttalere til placering i loftet.

(Foto: Sony)

Sony nyheden har front-rettede højttalere som alle andre soundbars af god kvalitet, men den har også enheder, der stråler opad.

Med yderligere to integrerede subwoofer basser og to såkaldte ”beam” tweeters, som sender tonerne ud til at blive reflekteret på sidevæggene skal HT-A5000 få surround sound fra fortiden til at lyde tynd og alt andet end fantastisk.

Alt i alt råder man over syv styk højttaler-enheder i den slanke soundbar – front til venstre og højre, center, opad venstre og højre samt subwoofere til venstre og højre for center højttaleren.

Sonys soundbar indeholder også op til flere signal-processorer, der bl.a. sørger for en intelligent Sound Field Optimization. Det er et system, der kan måle lytterummets højde, bredde og indretning med møbler.

(Foto: Sony)

Systemet vil ikke kun forsøge at tilpasse lydbilledet optimalt. Det vil også vise den bedste placering af ekstra subwoofere og baghøjttalere, som dog skal købes separat.

Når vi taler om en soundbar i prisklassen omkring 7.500 kroner, skal den naturligvis have alle de finesser og tilslutninger, man bare kan drømme om:

Sony HT-A5000 kommer således med Spotify Connect, Apple Airplay 2, Wi-Fi, Bluetooth og Google Chromecast. Den kan også spille Hi-Res Audio og 360 Reality Audio med streaming tjenester som Tidal, Deezer eller Amazon Music HD.

Der er stemme-betjening via Google Assistant eller Amazon Alexa, og man vil finde både HDMI 8K support, 4K / 120 pass through, eARC og HDMI 2.1. Endelig kan man parre den nye soundbar perfekt med Sony tv, der har Bravia XR.

Så kan der ikke være meget mere at ønske. Måske lige, at Sony HD-A5000 kom lidt tidligere på markedet end tidligt i 2022….

(Foto: Sony)

(Foto: Sony)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Realme vokser vildt