Når lyden ser smuk ud

Surf bedre med en computer i

(Foto: Level HydroFoils)

Sommeren er ikke helt forbi, så man kan vel stadig tillade sig at skrive om nyheder, der har med vand og den varme årstid at gøre. Her er derfor et smart nyt elektrisk surf-board, der skal være ekstra let at gå til – også for begyndere.

Det skyldes, at Level Board rummer et hav af sensorer og en central computer, der er hentet lige ud fra et flys cockpit. De overtager en masse af de ting, som den uerfarne surfer glemmer i sin iver efter blot at holde balancen på brættet.

Level Board har et enkelt ”mast” hydrofoil med en undervands-vinge, der løfter boardet op over overfladen, når brættet begynder at få fart på.

Computeren, der sidder vandtæt inde i boardet, holder løbende øje med alle bevægelser og analyserer dem, som var man undervejs i et fly.

(Foto: Level HydroFoils)

Det vil sige alle afvigelser fra en vandret position, for høj fart, for stærk bølgegang osv. Nødvendige korrektioner sendes i brøkdele af et sekund til ror, elmotor, stabiliserings-vinger osv.

Føreren – eller hedder det en rytter – kan også selv gribe ind og justere manuelt. Det sker ved hjælp af en smartphone app, han eller hun skal have med på turen. Kommunikation mellem app og computer foregår via Bluetooth.

Computerens tilstedeværelse udnytter Level Hydrofoils også til flere smarte ekstra features. Det er f.eks. håndfri navigation, hvor brugeren læner sig i forskellige retninger for at ændre kurs, accelerere eller bremse op. Computeren opdager også, at føreren er faldet af og stopper boardet med det samme.

Det nye Level Board kommer i to længder – Level Plane på to meter og Level Extend på 2,1 meter. Sidstnævnte kan bære en tungere bruger – op til 120 kilo – og har en længere driftstid pr opladning  på en batteri-opladning. Lillebror sejler kun i1,5 timer.

Når Level Board dukker op på markedet i løbet af 2022, skal priserne begynde ved omkring 12.000 dollars eller ca. 77.000 kroner….

(Foto: Level HydroFoils)

(Foto: Level HydroFoils)

(Foto: Level HydroFoils)

(Foto: Level HydroFoils)

(Foto: Level HydroFoils)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når lyden ser smuk ud