Tegnsprog på den smarte måde

God rødvin er god musik

(Foto: Penfolds)

Jeg kender adskillige – indrømmet også mig selv -der synes, at en vinylplade med klassisk musik eller gammel rock lyder endnu bedre, når den ledsages af et godt glas rødvin. Eller naturligvis omvendt.

Jeg er dog ikke sikker på, at jeg er parat til at ofre 460.000 kroner på en pladespiller, der passer helt perfekt til rødvin.

Sådan en har det kendte australske vin-mærke Penfolds ellers fået fremstillet i anledning af, at det har fremstillet sin luksusvin Grange i 70 år.

En helt almindelig pladespiller er der heller ikke tale om. Det er et helt musik-møbel i det design, der var trendy i 1950’erne, hvor de første dråber Penfolds Grange rødvin blev hældt på flaske.

(Foto: Penfolds)

Hver Grange 70th Anniversary Record Player Console er fremstillet af en udvalgt håndværker, der har brugt over 100 timer på at samle det imponerende møbel.

Han eller hun får så sit navn placeret på et lille metal-emblem, så man ved, hvem man skal klage til, hvis noget knirker og giver mislyde eller har andre fejl.

Om håndværkeren også påtager sig ansvaret for de flasker rødvin, der ligger gemt i en egen skuffe i musikskabet, skal jeg ikke kunne sige.

Ifølge det australske vinslot drejer det sig om særligt fornemme Penfold Grange White Capsule vine fra 2010 og 2017. Hældt på store magnum flasker.

(Foto: Penfolds)

De ledsages af en håndblæst Grange dekanterings-kande fra den australske designer Nick Mount og otte Riedel Extreme Shiraz vinglas.

Penfold regner åbenbart med, at musikmøblets ankomst til ens dagligstue skal fejres med en hel koncert med publikum.

Hi-Fi delen af den klassiske ”konsol” virker lige så tillokkende som de to flaske rødvin. Den består nemlig af audiofile elementer fra Symbol Audio.

Ved siden af den remdrevne pladespiller i toppen øjner man en håndbygget rørforstærker, der dog er så moderne, at den også er forsynet med Bluetooth.

Sikkert en fornærmelse for vinyl-purister, men praktisk for de musik-elskere, der ikke kan få deres favoritter på LP, men kun via streaming fra Spotify eller Apple Musix.

(Foto: Penfolds)

Desuden er Bluetooth en god tid, hvis man vil have sin musik for sig selv. Så kan man fortabe sig i tonerne via trådløse øre- eller hovedtelefoner.

Selve musik-møbler har ellers – som det sig hør og bør i 1950’erne – indbyggede højttalere. Dengang var der jo tale om et alt-i-ét anlæg.

Ifølge Penfolds har man indbygget to fuldtone højttalere og en 300 watts subwoofer med en 8 tomme bas i det store kabinet.

Penfolds har fremstillet vin sin 1844, så det bliver spændende at se, hvad vinmagerne finder på om tre år, når der er 180-års fødselsdag.

Indtil da må vi beklage, at der desværre kun fremstilles syv eksemplarer af det kombinerede musikmøbel og vinskab – ét for hvert årti, man har kunnet købe rødvin fra Penfold. Hver af dem koster 95.000 australske dollars….

(Foto: Penfolds)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tegnsprog på den smarte måde