Huawei vil bygge elbiler

Musik-branchen lever af streaming

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

I det seneste år har Corona pandemien gjort det umuligt at gå til koncerter eller deltage i festivaller. Musikken har skullet nydes enten på tv og skærm, eller man lyttede til den via streaming tjenester som Spotify, YouSee Musik og Apple Music.

Dermed har selve musik industrien også ændret sig under Corona: Streaming var allerede en stor ting inden pandemien, men i 2020 med virussen i omløb er streaming vokset til 83 procent af musik-branchens samlede omsætning!

Det viser den seneste nye årsrapport fra Recording Industry Association of America – RIAA. Det svarer til en fremgang på 13,4 procent i forhold til 2019.  En vækst, som RIAA kun sætter ét navn på: Corona.

Tallene gælder kun USA, men trenden vil uden tvivl være den samme i Europa og Danmark. Streaming-andelen er steget konstant I de seneste fem år. Nu står streaming for en omsætning på 12,2 milliarder dollars – alene på det amerikanske marked.

Ikke uventet stod Spotify og Apple Music for hovedparten af indtægterne hos kunstnere, musikere, komponister, tekstforfattere, producere og de øvrige dele af musik-industrien:

I det seneste år har folk købt næsten 30 procent flere vinylplader end i 2019. (Foto: Free-Photos / Pixabay)

De to streaming giganter genererede en omsætning på syv milliarder dollars. Samtidig voksede antallet af betalende abonnenter hos Spotify og Apple Music fra 60,4 millioner til 75,5. Igen kun i USA og i 2020.

Mens streaming andelen altså vokser og vokser, faldt salget af cd-skiver og digitale downloads. Eneste lyspunkt for de traditionelle formater er, at folk køber flere og flere vinylplader.

Ifølge RIAA solgte musikselskaberne 29,2 procent flere vinylplader end i 2019. For 619,2 millioner dollars eller knap 3,9 milliarder kroner for at være præcis.

Vinylskivernes fremmarch er dobbelt imponerende, for det er sket i en periode, hvor langt de fleste pladebutikker var tvunget til at holde lukket på grund af Corona….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei vil bygge elbiler