Nu bliver 5G endnu hurtigere

Her er Kinas nye supermobil

(Foto: Xiaomi)

Hvis I tilfældigvis skulle være i Kina i de næste par uger og har 4.000 kroner til overs, bør I overveje at investere dem i denne nye telefon.

Xiaomis nye Mi 11, der havde verdens-premiere her i eftermiddag, bliver den første super-mobil i 2021. Alle konkurrenter kan bruge den som forbillede, og de skal stå tidligt op for at matche dens specifikationer.

Xiaomi har 10 års jubilæum. Det fejres med Mi 11, der er markedets allerførste telefon med Qualcomms helt nye Snapdragon 888 processor ombord.

Den betyder 35 procent højere hastighed og 20 procent mindre strømforbrug end forgængeren Snapdragon 865, der var top-motoren her i 2020.

På billed-siden er des Adreno grafik processor 35 procent hurtigere, og når det gælder kunstig intelligens, er Qualcomms Hexagon 780 chip 73 procent kvikkere til at tænke.

(Foto: Xiaomi)

Det er præstationer og forbedringer, som også andre fabrikanter af Android smartphones kan opnå med deres næste topmodeller, når de dukker op til foråret.

Spørgsmålet er blot, om de kan matche alle de andre ting, som Xiaomi disker op med i sin nye Mi 11 telefon:

RAM-hukommelsen på 8 eller 12 MB varetages af de hurtigst DDR5 chips, der løber ved 3.200 MHz. Der er et UFS 3.1 til at håndtere lageret ekstremt effektivt, og Xiaomi har indbygget VC LiquidCool teknologi, så telefonen aldrig løber varm.

AMOLED skærmen er på 6,81 tommer og kan vise 3.200 gang 1.400 punkter. Det er Wide Quad HD eller 2K kvalitet, som kun få andre kan matche.

Med 120 Hz her displayet meget hurtigt. Samtidig er det med 1.500 nits så lysstærkt, at man skal kunne se alt på skærmen selv i direkte sollys.

Hoved-kameraet har en usædvanlig stor billedsensor. Objektivet er på 108 megapixel og kan optage video i ægte 8k kvalitet. (Foto: Xiaomi)

 

Mi 11 er pakket ind i det seneste Corning Gorilla Glass Victus foran displayet. Det er markedets mest modstandsdygtige mod ridser og kan tåle imponerende hårde stød og fald på jorden uden at gå i stykker.

Hovedkameraet er på 108 megapixel (MP). Billed-sensoren er usædvanlig stor og kan optage ægte 8K video under selv vanskelige lysforhold. Det suppleres af en 123 graders super vidvinkel 13 MP og en 50 mm telelinse med makro-funktion på 5 MP.

Xiaomi kalder sine kameraer for “professional grade.” Nu er der ikke så mange pro fotografer, der bruger kameramobiler til deres primære billeder, men måske de skulle gøre det.

I hvert fald lover Xiaomi, at Mi 11 udstyres med en omfattende software pakke, der byder på avancerede filtre, film-effekter og manuel indstilling af kameraet.

En af effekterne skal være video optagelser med en ekstrem zoom effekt, som Alfred Hitchcock gjorde berømt i sine gyserfilm.

Ligesom Apple og Samsung leverer Xiaomi sin nye smartphone uden ladeblok. Hvis man vil hælde ny energi på batteriet på 4.600 mAh op, må man bruge sin gamle strømforsyning  eller betale ekstra for Xiaomis nye GaN lynlader.

Mi 11 kan fyldes op med 55 watt via kabel. Det vil i praksis sige, at batteriet kan lades op fra 0 til 100 procent på 45 minutter.

Trådløs opladning kan foregå næsten lige så hurtigt – nemlig med 50 watt. Det er det hurtigste i nogen serie-produceret smartphone på markedet.

Endelig skal nævnes, at Xiaomi Mi 11 kommer med to Harman Kardon højttalere, dual GPS og en Bluetooth, der tillader, at man kan koble to sæt hoved- eller øretelefoner til telefonen på samme tid.

Xiaomis nye super-telefon fås i tre varianter med henholdsvis 8/128 GB, 8/256 GB og 12/256 GB, Priserne begynder ved 3.999 kinesiske yuan, hvilket svarer til godt 4.000 danske kroner.

Telefonen bliver nok noget dyrere, når den når Europa og Danmark i det tidlige forår, men selv da lyder den som et kup….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver 5G endnu hurtigere