BlackBerry vender tilbage (igen)

Hvem deler posten ud bedst?

(Foto: Element5 / Unsplash)

Der er vel ingen almindelig dansker, som vil synes, at det danske postvæsen yder nogen speciel god service længere.

Posthusene i enhver provinsby er forsvundet. Portoen er steget til astronomiske højder, og vi får kun omdeling af brevpost to gange om ugen..

Selvfølgelig er e-mails og nu på det seneste også video-møder under Corona krisen medskyldige i  Postens nedtur.

Vi skriver jo ikke ”fysiske” breve eller postkort længere, og det danske postvæsens største kunde – den offentlige sektor – formidler sine budskaber via e-boks i stedet for kuverter.

USA’s postvæsen USPS er samtidig kommet i mediernes søgelys af en helt anden årsag på det seneste:

Amerikanerne er opfordret til at brev-stemme til præsident-valget i november for at undgå smittefare ved at møde personligt op ved stemmeurnerne.

(Infografik: Statista.com)

Præsident Trump så naturligvis straks rødt og anklagede brevpost for at være korrumperet og fuld af fejl. Man kunne ikke stole på ”snail mail”, påstod præsidenten.

Nu har USPS så udskudt en længe planlagt omstrukturering af organisationen til efter november. Den skal ikke kunne beskyldes for at være skyld i, om den ene eller den anden kandidat vinder valget.

Selv uden en reform klarer det amerikanske postvæsen sig fint – set på globalt plan. USPS er det ottende bedste af 170 lande, som Universal Postal Union har testet.

Sammenligningerne bygger på fire vigtige elementer som stabilitet, rækkevidde, relevans og service hastighed.

Schweiz har verdens klart bedste postvæsen med en score på 100. Danmark ligger helt nede på et index 44,5 – og det er faktisk en lille forbedring på 0,3 i sammenligning med året før.

Mere flovt er det, at Danmark ligger efter lande som f.eks. Malaysia, Vietnam, Georgien, Iran, Indien eller Hviderusland, når det gælder post-service.

Sverige, som Danmark deler postvæsen med, ligger på en global 19. plads med index 64,55. Norge følger lige efter på plads 23 med 61,34 points….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BlackBerry vender tilbage (igen)