Mere Nordisk Film hos YouSee

Sæt en udstødning på dit tv

Normalt er ekstra tv-højttalere – de såkaldte soundbars – ret diskrete. Sådan et par ”planker” eller rør i sort eller hvidt, som man placerer under sit store flade fjernsyn for at give det en væsentlig bedre lyd.

Denne nye soundbar er alt andet end diskret. Den er også så stor, at den svært kan stå under et fladskærms-tv på fod. Nyheden passer bedst med et fjernsyn, man har hængende på væggen.

Og så skal man også tage med i sine overvejelser, at ekstra højttaleren koster flere gange mere end selve tv’et. Medmindre selvfølgelig man har købt et fjernsyn fra Bang & Olufsen, Loewe eller et af de allernyeste 8K modeller.

Porsches nye soundbar er delt i to. Den nederste diskrete sektion er subwooferen.

Til gengæld vil de fleste motorsport entusiaster elske den nye soundbar. Den er nemlig fremstillet a af en original bag-kofanger, diffusor og udstødning fra en Porsche 911 GT3. Intet mindre.

Ideen til den ret aggressive tv-højttaler kommer fra Porsche Design, der er den tyske bilfabriks særlige afdeling for alt fra Huawei smartphones, over lækre briller, sportstøj og ure til tasker, kufferter og accessoires.

Den nye Porsche Design 911 Soundbar Black Edition ser barsk ud, og den skal faktisk også kunne spille både højt og rent. Ikke kun i forbindelse med tv-reportager fra Formel 1 løb, men også mere stilfærdige film med klassisk og akustisk musik underlægning.

En lille plakette fortæller, hvilket serienummer ens Porsche soundbar har.

Den nederste del af Porsches soundbar fungerer som en subwoofer med såkaldt Helmholz resonator, der skal sikre en meget præcis basgengivelse. Mellemtone og diskant kommer bl.a. ud af ”udstødningsrørene”, der fungerer som en slags hornhøjttalere.

De indbyggede digitale Class-D forstærkere leverer i alt 200 watt i stereo eller som virtual surround via enten Dolby Digital dekoder eller DTS TruSurround.

Den sporty tv-højttaler kommer med både Wi-Fi, traditionelt kabel og Bluetooth med den seneste aptX forbedring af lydbilledet. Desuden rummer nyheden et ”lip sync” kredsløb, så bevægelsen på skærmen passer perfekt med lyden fra højttaleren.

Forbindelsen til tv-apparatet kan foregå både med digitale og analoge kabler.

Hele herligheden styres med en trådløs fjernbetjening eller via en app på brugerens smartphone eller tablet. Et LED display giver en ekstra status på, hvad der er bestilt og ellers sker indeni dette kraftværk af en soundbar.

Da der er tale om en særlig udgave af en Porsche soundbar, er der gjort lidt ekstra ved det visuelle. Kabinettet er således pulver-lakeret i hånden i en barsk sort farve, og en lille plakette har indgraveret både navn og serienummer. Denne tv-højttaler fremstilles nemlig kun i et begrænset antal – 911 selvfølgelig.

Prisen vil næppe afskrække folk, der kender til Porsche. Den ligger nemlig på 3.500 USD eller ca. 26.500 kroner….

Den frække soundbar er bl.a. udviklet i et lyddødt rum, så den får en god gengivelse af al slags musik og stemmer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere Nordisk Film hos YouSee