Spotify er fyldt 10 år

Google rival til Facebook og Amazon

Da jeg skrev om de nye Portal skærme fra Facebook i går, gjorde jeg opmærksom på, at Google mindre end 24 timer senere ville være klar med en direkte rival.

Det holdt stik, for Google har sent i aftes lanceret sin Home Hub. Det er i princippet en stemme-styret højttaler med integreret skærm. Den skal også konkurrere med Amazons Echo Show og Google Assistant baserede skærmhøjttalere fra f.eks. LG og Lenovo.

Når så mange store fabrikanter kaster sig over samme produkt, må der være en stor fremtid i det. Også selvom det i virkeligheden ikke er meget andet end en tablet med nogle flere features – først og fremmest stemmestyringen. Tablets gider vi ikke købe, så det bliver spændende, om den nye gadget kategori bliver et stort hit.

Googles nye Home Hub har intet kamera indbygget. Den kan derfor ikke blive hjemmets kommunikations-central som f.eks. Facebook Portal eller Amazon Echo Shows.

Ideen er oplagt: Når man nu har vænnet folk til at tale til og med en højttaler, må det næste vel være, at højttaleren også viser den visuelle del af informationen. Home Hub kan således præsentere indhold fra f.eks. Google Maps, Google Search, Google Calendar, YouTube og YouTube Music.

Derudover kan Home Hub skærmen bruges til Google Photos, hvor Assistentens kunstige intelligens automatisk kan filtrere dårlige og uskarpe billeder ud, hvis man har sat Home Hub til at køre sine fotos i et automatisk slideshow.

Mærkelig nok kommer Google nyheden uden indbygget kamera. Den kan altså ikke bruges til video samtaler, som er blandt hoved-argumenterne for Facebook Portal eller Amazon Echo Show. Det eneste interaktive i Home Hub er stemme-styring og touch skærm.

Google har præsenteret en direkte konkurrent til Microsofts Surface Go og Samsungs Galaxy Tab S4. En tablet med god skærm, der kan udvides til en laptop via et tastatur.

Googles højttaler med skærm fås i fire forskellige størrelser og kommer med en stander, så den kan stå oprejst. I USA koster nyheden beskedne 149 USD eller ca. 1.000 kroner.

Den lave pris kunne også gøre Home Hub interessant på det danske marked, hvor Googles øvrige Home højttalere kan købes i butikkerne fra november.

Ud over de to nye Pixel 3 telefoner og Home Hub højttaleren præsenterede Google også sin første 2-i-1tablet med aftageligt tastatur. Pixel Slate Chrome OS tablet har en 12,3 tommers skærm og ligner en direkte rival til Microsofts Surface Go….

Google skruer op for sin hardware satsning. Spændende at se, hvor mange af de nye produkter der kommer til salg i danske butikker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify er fyldt 10 år