Nu rykker robotten ind i køkkenet

Huawei sælger flest klapmobiler i verden

HarmonyOS på mobilen. (Foto: Huawei)

Da Huawei blev sortlistet af USA for nogle år siden – og de fleste europæiske lande fulgte efter med at smide Huawei ud af deres mobil-netværk – så det sort ud for den tidligere så succesrige telegigant fra Kina.

Huawei blev bl.a. udelukket fra at bruge det originale Android og dermed Google tjenester og markedets mest populære apps på sine smartphones.

De forsvandt dermed lynhurtigt fra bl.a. det danske marked, efter at Huawei i en periode var oppe og snuse som landets næst-største mobilmærke efter Apple.

Siden da har Huawei levet en forkølet tilværelse på det danske marked, hvor man fortsat sælger glimrende smartwatches, laptops, øretelefoner og routere.

Hjemme i Kina havde Huawei også en dyb krise, som dog nu ser ud til at være helt overstået.

Mate X5 er med til at gøre Huawei til verdens klart største fabrikant af foldetelefoner. (Foto: Huawei)

Huawei solgte bl.a. sit datter-mobilmærke Honor fra og udviklede sit helt eget styresystem HarmonyOS.

Det er beslægtet med Android, men er meget mere fleksibelt og kan bruges i alt fra små øretelefoner over pc’er og telefoner til elbiler og store mainframe computere.

Selvom Huawei brugte milliarder af kroner til at overbevise vestlige softwarehuse om, at de skulle udvikle HarmonyOS versioner af deres bestsellere, er det aldrig rigtig lykkes uden for Kina.

Heller ikke med en AppGallery database som alternativ til Apples App Store og Googles Play online butik.

I hvert fald ikke på det internationale marked. Helt anderledes på Huaweis hjemmebane i Kina.

Prøv at lægge mærke til Huaweis optur og Samsungs samtidige nedtur i Top-5 over verdens største klaptelefon mærker. (Infografik: Counterpoint Research)

Her er Apple i krise, fordi regeringen i Beijing har forbudt sine stats-ansatte at benytte iPhones. Apple beskyldes for at spionere for USA på samme måde, som USA beskyldte Huawei for at stå i ledtog med de kinesiske efterretnings-tjenester.

Huawei har netop gjort det helt store comeback i Kina:

Dels er Huaweis smartphones nu de mest solgte i de dyrere prisklasser – ikke længere iPhones. Dels har HarmonyOS overhalet iOS som det næst-mest populære styresystem på mobiltelefoner. Kun Android er (meget) større.

Denne trend er et markant skifte i det kinesiske smartphone landskab. I første kvartal af 2023 havde HarmonyOS en beskeden markedsandel på otte procent. Den er nu mere end fordoblet til 17 procent året efter.

I samme periode er Apples iOS styresystem dykket fra 20 til 16 procent, fortæller analysebureauet Counterpoint Research. Det mere end antyder, at salget af Apples seneste iPhone 15 telefoner har skuffet i Kina.

Pura 70 betragtes som en af verdens bedste smartphones, men kan kun købes med Huaweis eget HarmonyOS styresystem. Derfor ser man den så godt som aldrig på vores breddegrader. (Foto: Huawei)

Til gengæld er Huawei og HarmonyOS fortsat en lille spiller i det store globale kapløb mellem styresystemer.

Ifølge Counterpoint sidder Android på 77 procent af alle klodens smartphones. Apple har en andel på 19 procent, mens Huawei har fordoblet sin position fra to til fire procent i det seneste år.

Huawei har fået stor hjælp i sin fremgang af sine to nye og fremragende Mate 60 og Pura 70 telefoner, der hører til verdens bedste smartphones.

Desuden sælger Huawei flere folde-telefoner på verdensbasis end alle andre fabrikanter. Også Samsung, der må nøjes med en global markedsandel på 23 procent mod Huaweis 35. Næsten alle solgt i Kina.

De amerikanske analytikere forventer, at Huawei nu vil kopiere sin mobil-succes over på sine laptops og alt-i-en pc’er.

De kører i øjeblikket med Microsofts Windows 11, men Huawei vil forsøge at lokke kunder over på HarmonyOS ved også at lade dette styresystem være standard på sine pc’er….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu rykker robotten ind i køkkenet