Skaberen af iPhone spiller nu vinyl

Kloge briller til kværnen

(Foto: BMW)

I de senere år er motorcykler naturligvis også accelereret med i det digitale kapløb.

Vi har set de første hel-elektriske kværne fra bl.a. Harley-Davidson, men nok mere relevant:

Der er også kommet flere eksempler på, hvordan styrthjelme bliver integreret med internet og f.eks. for små “head-up” displays, der viser vigtige informationer lige foran motorcyklistens øjne.

Ingen af dem er blevet vildt udbredte. Måske fordi de ikke har været universelle nok og kun kan bruges sammen med en bestemt motorcykel.

Her i weekenden har BMW nu præsenteret en anderledes – og ved første øjekast – meget smart løsning.

(Foto: BMW)

BMW ”ConnectedRide Smartglasses” ligner et par solbriller og skal kunne bruges sammen med både BMW og andre mærker motorcykler.

De nye intelligente briller forbindes trådløst med en smartphone via Bluetooth. På mobilen sidder en app, der sender relevant information op på brilleglasset, der indeholder flere lag. Et af dem er aktivt og kan vise tal og tekster i flere farver.

Mest praktisk er nok oplysninger om f.eks. GPS navigation, hastighed og lokale hastigheds-begrænsninger. De popper op lige foran førerens øjne.

Han eller hun behøver ikke at sænke blikket fra kørebanen og ned på instrumenterne på styret. Mindre relevant for en erfaren motorcyklist er nok at få at vide, hvilket gear han eller hun kører i.

En af ulemperne ser ud til at være spilletiden. Brillerne har nemlig kun plads til et lille batteri, der kan holde informationer kørende i maksimalt 10 timer, før det skal lades op igen.

(Foto: BMW)

I praksis betyder det, at man enten skal holde jævnlige pauser på længere køreture, hvor man har adgang til en stikkontakt.

Eller man skal sørge for at køre på en moderne motorcykel, der har et USB-C stik integreret.

Så kan man fylde brillernes batteri op, mens man selv tager en tur på toilettet eller tager sig en forfriskning undervejs. Et kvarters hurtig-opladning giver tre timers ekstra køretid.

BMW vil kun levere de nye ConnectedRide briller i én farve – den neutrale anthracite mørkegrå.

Brillerne fås i to forskellige størrelser (M og L), og meget praktisk kommer de med flere varianter næseklemmer. Ikke alle motorcyklister har jo samme størrelse tud.

(Foto: BMW)

Desuden har BMW sørget for, at brillerne passager til mange forskellige typer hjelme. Tyskerne er grundige – også på dette punkt.

Inden man tænder kværnen for at køre ud, kan man finjustere placeringen af de projicerede informationer i brillerne. Dette gøres ved hjælp af app’en på mobiltelefonen.

Kører man på en moderne BMW motorcyklen, kan justeringen også foregå, mens man kører. I så fald skal man bruge multi-controlleren på BMW’s cykelstyr.

BMW vil medlevere to sæt certificerede UVA/UVB forsats-linser. Et af dem er 85 procent transparent og er beregnet til hjelme med integrerede solfiltre. Det andet fungerer som normale solbriller.

Endelig fås de nye ConnectedRide Smartglasses med en RX adapter, der kan bestilles online. Adapteren bruges af brillebærere til at tilpasse BMW nyheden til deres syn (+- 4,5).

BMW vil sende de nye motorcykel-briller på markedet så hurtigt som muligt. Prisen bliver 690 euro eller ca.   5.300 danske kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skaberen af iPhone spiller nu vinyl