Xiaomi 13 lander den 8. marts

Nokia skifter logo

(Foto: Nokia)

Logoer er en vigtig del af en virksomheds identitet.

Langt de fleste mennesker genkender nemlig virksomheden ud fra dens navnetræk. Ofte i stærkere grad end på dens enkelte produkter.

Efter næsten 60 år med sit gamle logo mener den finske telegigant Nokia, at det nu er på tide at forny sin visuelle identitet.

Dette gamle logo kan de fleste genkende. (Foto: Nokia)

Nokia er jo også en helt anden virksomhed end tilbage i midten af 1960’erne. Dengang var finnerne lige begyndt at producere elektronik. Inden da var det papir, gummistøvler og bildæk, som blev fabrikeret.

I mellemtiden har Nokia også droppet sin egen produktion af mobiltelefoner og “lejer” sit navn ud til finsk-svenske HMD Global.

På samme måde kan man i dag købe f.eks. Nokia tv og udstyr til det smarte hjem, som finnerne kun lægger navn til. Andre udvikler og sælger produktioner og betaler undervejs royalties til Nokia.

Det nye logo. (Foto: Nokia)

Nokia selv fokuserer på at udvikle f.eks. 5G netværk og services til teleselskaber.

På dét punkt er Nokias værste konkurrent igen svenske Ericsson, som det også var tilfældet i mobil-telefonernes glade dage – før iPhone kom.

Til gengæld er den store kinesiske rival Huawei sendt ud i mørket efter anklager om spionage i deres 5G netværk.

(Foto: Nokia)

Huawei er bandlyst i det meste af den vestlige verden og mistede også sine danske teleselskabs-kunder efter USA’s bandlysning.

”Vores gamle logo drejede sig om mobiltelefoner til forbrugere. I dag er vi en koncern, der leverer business teknologi og sælger produkter til andre virksomheder,” forklarer Nokias topchef Pekka Lundmark til nyhedsbureauet Reuters.

Nokias skifte til at levere bl.a. data-centre og fabriks-automation betyder også, at finnerne møder nye konkurrenter som Microsoft og Amazon. De er samtidig verdens største i de såkaldte cloud-services….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi 13 lander den 8. marts