Danskernes jul er lidt mindre i år

Når Storm P møder Lenovo

(Foto: Lenovo)

Når man ser bort fra nogle ganske elegante og nytænkende laptops tidligere på året, er verdens største pc-fabrikant Lenovo mestendels kendt for glimrende, men lidt anonymt udseende computere.

Nu ser det ud til, at Lenovo vil ændre sit image på dét punkt. Lenovos nye Go Desk Station ligner nemlig noget, som salig Storm P kunne have fundet på, hvis han levede nu om dage.

Lenovo nyheden, der har officiel premiere på CES Show 23 messen i Las Vegas lige efter nytår, er nemlig en forunderlig mix af en bordlampe, et webcam, en powerbank og en trådløs oplader. Desuden kan den fungere som en hub for flere andre online gadges.

Hvad der er lidt usædvanligt – ud over sammensætningen af features – er, at Lenovo ikke går på kompromis med kvaliteten noget steds i den nye alt-mulig-ting til skrivebordet.

Den ret excentriske Go Desk Station er både bordlampe, webcam holder i toppen, trådløs oplader til mobiler, video-lys og hub på én gang. Naturligvis med både Wi-Fi, Bluetooth og kablet netværk. (Foto: Lenovo)

Lenovos Go 4K Pro webcam, der både kan købes løst og som del af Go Desk stationen, kan f.eks. optage billeder til en video-samtale i fornem 4K kvalitet. Det er langt over, hvad normale webcams leverer.

Kameraet kan monteres på bordlampens stander, hvor det kan justeres og indstilles helt efter brugerens ønsker. 4K video indspilles med 30 billeder i sekundet og med både autofokus og auto-framing.

Via den medfølgende app kan kameraet automatisk justere belysningen i bordlampen, så den passer optimalt til de video-billeder, der skal optages.

Man kan naturligvis også stå selv for lyssætningen. Her kan man så indstille bl.a. lysstyrken med op til 1.600 lux i en halv meters afstand.

(Foto: Lenovo)

Samtidig kan man skabe en helt individuel stemning i rummet omkring Lenovo Go Desk Station ved at variere farver og farve-temperatur af lyset. Det kan f.eks. være gul/hvid i 3.000 kelvin, kølig hvid med 4.500 K og dagslys med 6.500 K.

Selve bordlampens fod er bestemt heller ikke ueffen. Den indeholder f.eks. et USB-C power-stik på 135 watt, der kan levere strøm nok til selv en kraftig laptop.

På overfladen er anbragt et trådløst Pi oplader-panel på 15 watt, hvor man kan lægge sin mobiltelefon, smartwatch eller øretelefoner.

Dertil kommer en 20 watts USB-C port5, to USB-A 3,1 stik og en HDMI 2.0 udgang, hvor man kan forbinde eksterne skærme. HDMI stikket kan levere billeder i 4K kvalitet og med professionelle 60 billeder i sekundet (fps).

(Foto: Lenovo)

Målgruppen for det nye Storm P apparat anno 2023 er naturligvis folk, der bruger video-møder som en vigtig del af deres hverdag. Det kan også være seriøse gamere influencere, youtubere og vloggere.

De skal blot være forberedt på, at Lenovo nyheden bestemt ikke er billig. Selve lampen med oplader, hub osv skal således koste 329 dollars eller ca. 2.350 kroner. 4K kameraet kommer oveni til 150 dollars eller godt 1.000 kroner.

På markedet skal Lenovo Go Desk Station komme i marts næste år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskernes jul er lidt mindre i år