Norlys får flere ladestationer

Kør grønnere med Google

(Foto: Google)

(Opdateret) For et år siden lancerede Google nye klima-rigtige og grønnere køre-anbefalinger til sin populære Google Maps online tjeneste. EcoRoute hedder de.

I første omgang skete det i USA, hvor man f.eks. kunne bede Google Maps om at vise en rute, der tog hensyn til f.eks. forurening, terræn og fartbegrænsninger. Målet var at finde den rute, hvor bilen brugte mindst mulig benzin eller strøm.

Nu bliver denne “grønne” service også rullet ud i knap 40 europæiske lande inklusive i Danmark. Det sker, efter at den har været prøvekørt i Tyskland i nogle måneder.

Ligesom i USA er disse ruter typisk ikke de hurtigste, så man skal vælge mellem tid og brændstof-forbrug.

Google Maps viser begge ruter på skærmen, men vil prioritere den klima-rigtige variant, så længe forskellen er lille mellem de to.

(Foto: Google)

Google har desuden tilføjet en ny feature, hvor man kan fortælle Maps app’en, hvilken biltype man kører i – f.eks. diesel- eller elbil. Dette valg vil så påvirke anbefalingen af rute.

Google oplyser, at den nye grønne rute-anbefaling vil være en del af en Maps opgradering, der rulles ud gradvist til danske brugere i løbet af de nærmest kommende uger – både til iPhone og Android.

Danskerne ser i øvrigt ud til at være mere end parate til at bruge den smarte nye “Brændstofbesparende Ruter” feature:

Ifølge en ny undersøgelse fra Google er to af tre – 64 procent – villig til at forlænge deres køretur, hvis de på den måde kan skære ned på brændstof-forbruget.

Ved en køretur på én time er 14 procent klar til at køre mellem 1 og 5 minutter længere. 31 procent vil køre 6 til 10 minutter mere, mens 25 procent gerne bruger mellem 11 og 15 minutter mere bag rattet. Endelig er4 procent klar til endnu længere køretid.

På en myldretidstur fra Silkeborg til Randers kan det f.eks være muligt at reducere sit benzin forbrug med ca, 25 procent ved at følge en omvej, der er fire minutter længere. Tilsvarende kan man reducere sit strømforbrug i en elbil med 10 procent på en tur fra København til Gilleleje ved at lægge ét minut til køretiden..

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Norlys får flere ladestationer