Nu virker Snapchat på pc og Mac

Vi køber færre nye mobiler

(Foto: mentatdgt / Pexels)

Forleden dag kunne jeg fortælle her på Leifshows, at pc-salget på verdensplan er faldet med ni procent i de senere måneder.

Forklaringen er, at Corona pandemien er overstået, hvor millioner af mennesker verden over købte en ny laptop til hjemmekontoret eller online undervisning.

Nu kommer så tallene for smartphones i andet kvartal. Også her er der købt ni procent færre end i samme periode for et år siden. Mere præcist 316 millioner enheder mod 340 sidste år, fortæller analysebureauet Canalys.

Analytikerne giver inflation og økonomisk usikkerhed i verden skylden for den stærke tilbagegang i smartphone salget i april, maj og juni.

(Grafik: Canalys)

Andre mener, at mange folk ikke længere gider at udskifte deres mobil hvert år, fordi de nye modeller ikke byder på afgørende forbedringer. De bliver bare dyrere.

Apple er den store vinder i kvartalet, mens de kinesiske fabrikanter Xiaomi, Vivo og OPPO har tabt betydelige markedsandele i løbet af foråret.

iPhone 13 har gjort, at Apple er gået frem med tre procent fra 14 til 17 procent. Også Samsung på førstepladsen har taget tre procent andele – fra 18 til 21 procent.

Forklaringen er forskellig: Apple er det suverænt største mærke i den dyre ende af mobiltelefoner, mens Samsung sælger i massevis af sine mellemklasse telefoner i Galaxy A-familien….

Mobilsalget i verden over de seneste halvandet år. Efter en stigning i fjerde kvartal sidste år, der skyldes fremkomsten af iPhone 13, er der gået støt den forkerte vej. (Infografik: Canalys)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu virker Snapchat på pc og Mac