Nu kommer USB-C kravet

Sony viser ny baby

 

(Foto: Sony)

Her i Danmark kunne man let få det indtryk, at Sony kun sælger dyre luksus-telefoner eller smartphones til professionelle fotografer.

Det er da heller ikke længe siden, vi blev præsenteret for det nye flagskib Xperia 1 IV til 10.000 kroner og det lidt mindre ambitiøse Xperia 10 IV til 4.000 kroner.

Nu har Sony imidlertid vist, at man også kan helt anderledes. Den helt nye Xperia Ace III model skal nemlig kun koste godt 255 dollars eller omregnet ca.1.800  kroner.

Sony Xperia Ace III har en ret beskeden Qualcomm Snapdragon 480 chip som motor, der assisteres af 4 GB RAM og 64 GB lager som standard. Lagerpladsen kan udvides via et microSD kort.

(Foto: Sony)

Skærmen er på 5,5 tommer, hvilket er meget småt efter tidens trend. På den anden side sikrer den, at den nye Sony telefon kan finde plads i de fleste lommer og små tasker.

Avancerede mobilspil vil næppe være Ace III telefonens livret. Displayet viser nemlig billeder i beskeden HD+ grafik og med kun 60 gange opdatering i sekunder (Hz).

Det indbyggede batteri er på 4.500 mAh, men tilsyneladende uden nogen form for hurtig opladning. Styresystemet vil være den nyeste udgave af Android 12-

Mest overraskende er det dog nok, at Sony kun udstyrer sin nye budget-model med ét kamera på ryggen plus naturligvis en fem megapixel selfie-skyder på fronten.

Sony hævder, at smartphones senest i 2024 kan udkonkurrere klassiske spejlrefleks kameraer i kvalitet. (Foto: Sony)

I betragtning af, at Sony er en af verdens største fabrikanter af fotokameraer til smartphones, virker det som en direkte skuffelse.

Det enlige kamera er på 13 megapixel og en blænde på f/1.8. Det skal løse alle de opgaver, som konkurrenterne i prisklassen – bortset fra Apple – bruger mindst to og gerne tre objektiver til.

Det passer heller ikke godt sammen med, at Sonys topchef Teroshi Shimizu proklamerede forleden, at mobiltelefoner senest i 2024 vil udkonkurrere klassiske spejlrefleks-kameraer i fotokvalitet. Takket være en kombination af kunstig intelligens, større blænde-åbninger og bedre pixel-strukturer.

Det bliver i hvert fald ikke med Sony Xperia Ace III.

Desværre ser det ud, som om Ace III – i hvert fald i første omgang – kun skal sælges på Sonys hjemmebane i Japan. Sony har dog tidligere overrasket med at eksportere nogle af sine budget-modeller til Europa og Danmark. Så lad os se….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer USB-C kravet