Nu skal vi leje vores iPhone

Huawei viser smart printer

(Foto: Huawei)

De fleste danskere kender Huawei fra sine smartphones, der engang var blandt de mest solgte her i landet. Andre husker også Huawei som en af verdens største fabrikanter af teleudstyr, mobil-netværk osv.

Det var engang, for i dag forsøger den kinesiske gigant at sprede sine aktiviteter på mange forskellige områder. På den måde kan en bandlysning som USA’s ikke så let slå benene væk under koncernen.

Mange har sikkert opdaget, at Huawei laver glimrende laptops, tablets skærme, smartwatches, øretelefoner, internet routere  og digitale badevægte. Dertil kommer indmaden til moderne elbiler. Mobiltelefoner bliver stadig fremstillet, men dem ser vi blot ikke i Europa for tiden.

Nu viser det sig, at Huawei såmænd også printere. PixLab X1 er navnet, og med sin elegante fremtoning og smarte betjening kunne den sikkert skabe uro hos store printer-navne som HP, Canon, Brother, Epson osv.

De fleste vil nok betjene PicLab XL direkte fra deres smartphone. (Foto: Huawei)

Huawei har netop offentliggjort, hvads PixLab skal koste i Europa – nemlig 299 dollars eller ca.  2.000 kroner. Om det så også betyder, at vi får nyheden at se her i landet, må tiden vise. Hos Huawei Danmark ved man det ikke.

Principielt er PixLab X1 en typisk alt-i-én printer til hjemmebrug eller små kontorer. Det vil sige, at den kan udskrive, skanne og fotokopiere i farver og på begge sider af papiret.

PixLab er samtidig den første printer i verden, som bruger Huaweis eget HarmonyOS styresystem. Det er baseret på Android, men nyere og mere moderne i sin struktur og kan bruges på kryds og tværs af alt fra elpærer og ure, over mobiltelefoner, pc’er og tv til store servere, telesystemer og elbiler.

Nogle vil mene, at Huawei PixLab ligner en ufo. Sikkert helt bevidst, for det er den futuristiske betjening med kunstig intelligens, der gør Huawei printeren til noget særligt i et marked, hvor de fleste 3-i-1 kontormaskiner minder meget om hinanden.

PixLab XL kommer helt uden traditionelle knapper. I stedet bruges et stort touch display eller en smartphone. Et enkelt tryk på et printer app ikon på mobilen, og Huawei nyheden går i arbejde.

Når PixLab tænder, løfter printeren på hatten. Helt bogstaveligt talt. Toppen kører lydløst op med en elmotor og signalerer, at nu er jeg klar. En gimmick – javel – men en smart en af slagsen.

Printermotoren klarer 28 sider i minuttet og har toner cartridges, der rummer blæk til 1.500 sider. Patronerne sidder i en motordrevet skuffe, der er meget nemmere at betjene end på mange andre printere.

Huawei fortæller ikke så meget om, hvad den kunstige intelligens – HiAI – skal bruges til, men rygter fra Kina taler bl.a. om automatisk korrektur-læsning og stavekontrol af dokumenter, den skal printe….

(Foto: Huawei)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal vi leje vores iPhone