Uret er af rent affald

LG sætter lys på tv-lyden

(Foto: LG)

Normalt tænker de fleste straks på Philips, når samtalen falder på tv med baggrunds-belysning – også kaldet Ambience Light.

Langt flere indbygger lysshows i deres bærbare Bluetooth højttalere, så man kan tage sit diskotek med sig overalt. Også udendørs på stranden eller i haven.

Den sydkoreanske tv-gigant LG leger nu med tanken om at kombinere tv-lyd og lysshow. Egentlig meget oplagt. Ikke mindst for dem, der bruger deres skærme til e-sport og computerspil.

Resultatet er denne Sound View soundbar, der både forbedrer lydsiden fra musik og spil – og tilfører den ekstra dimension med stemningslys.

(Foto: LG)

LG har hyret tre unge koreanske designere – Jinseon Lee, Seungchan Ahn og Subin Park – til opgaven,

Deres løsning ser ganske overbevisende ud. Spændende bliver det så at se, om de jakkesæt-klædte chefer i LG’s chefetage synes det samme og sætter Sound View i storproduktion.

Sound View er i hvert fald mere opsigtsvækkende end de fleste andre soundbars, der generelt er designet meget diskret som sorte rør, man placerer under sit tv. De er hørbare, men ikke særligt synlige.

LG Sound View indeholder bl.a. et visualizer kredsløb, der matcher højttalerens lys til rytmen fra den musik eller lydkulisse, der spilles gennem højttaleren.

(Foto: LG)

Det er der ikke så meget nyt i. Det er der til gengæld i Sound Views evne til at tilpasse lysets farver til de billeder, der vises på skæmen – måtte det være et tv eller en computer monitor til gaming.

Tilsvarende drejer sensorerne i Sound View lyden op og ned, justerer bas og stemmers tydelighed, alt efter hvad det er, højttaleren skal afspille.

Det vil f.eks, sige, at den dynamiske lyd fra en tank, som nærmer sig, skal fungere betydeligt mere overbevisende end på konventionelle højttalere.

Selvfølgelig kan LG Sound View også fungere som en almindelig soundbar. Man kan sågar slukke lysshowet i nyheden, så den er lige så diskret og grå at se på som de fleste andre tv-højttalere.

Betjeningen foregår enten via en medfølgende app til mobiltelefonen eller på et overdimensioneret store knapper på Sound View….

(Foto: LG)

 

 

(Foto: LG)

(Foto: LG)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret er af rent affald