Farvel til Frøken Klokken

Motorola går lavpris i ure

(Foto: eBuyNow / Motorola)

I modsætning til rivaler som Samsung og Huawei har Motorola aldrig haft rigtig succes med at sælge smartwatches. Motorola stod ellers med et af de mere interessante alternativer, da Apple var ny med sin Watch.

I de seneste to år har der været helt tavst omkring Motorola smartwatches. Mange havde derfor regnet med, at kapitlet ure var lukket hos Motorola.

Lige pludselig – som trold af æske – dukker nu et nyt Motorola ur op. moto watch 100 er navnet, og det sælges til rekord-lave priser for en mærkevare. 100 amerikanske dollars eller ca. 670 kroner er ikke meget for et moderne smartwatch.

Det nye moto watch 100 kommer i en cirkelrund aluminium kasse på 42 mm i diameter. Vægten er meget beskedne 45,8 gram.

(Foto: eBuyNow / Motorola)

Lidt usædvanligt er urets touch skærm på 1,3 tommer fremstillet i LCD – og ikke i OLED som hos dyrere konkurrenter. Det spare uden tvivl udgifter.

Urkassen er tæt ned til 50 meter under vand, og den er forsynet med quick-låse til at sætte 20 mm brede urremme på.

Andre features ligner, hvad man finder normalt i branchen. Det vil sige måling af puls og hjerterytme, blod-iltning og søvn.

Desuden indeholder moto watch 100 apps til 26forskellige typer sport og fitness. Der er GPS, accelerometer, gyroskop og Bluetooth 5.0 i den strøm-besparende LE udgave.

Uret ser meget dyrere ud. end det er. (Foto: eBuyNow / Motorola)

Processor-typen er ikke oplyst, men indendørs sidder et batteri på 355 mAh, der skal kunne køre i to uger på en opladning. Tilførsel af ny energi foregår fra nul til 100 procent på kun 60 minutter. Det lyder meget ok til prisen.

Til gengæld vil nogen nok mere, at det er en ulempe, at moto watch 100 kører med sit eget styresystem – Moto Watch OS – og ikke Wear OS fra Google og Samsung.

Motorola følger dermed en trend, som vi har set fra flere andre fabrikanter på det seneste. I Danmark mest tydeligt hos OnePlus og sit smartwatch.

Den største skavank ved det nye moto watch 100 kan dog være, at uret slet ikke bygges af Motorola, der nu om dage er ejet af den kinesiske it-gigant Lenovo.

Uret er tæt ned til 50 meter under vand. (Foto: eBuyNow / Motorola)

I stil med Nokia i Finland begyndte Motorola at sælge licenser til at bruge navnet og varemærket. Hos Nokia laves mobiltelefoner og tv nu af andre. Hos Motorola er det nu ure.

Her er det firmaet eBuyNow, som står for udvikling og salg. Det markedsførte aldrig seriøst forgængeren Moto 360 på markedet i Danmark.

Derfor kan man frygte det samme med det nye moto watch 100, selvom den lave pris burde give det gode chancer. Vi får se.

Under alle omstændigheder kommer det nye Motorola ur til salg på det amerikanske marked fra den 10. december. Dér kan det købes i enten Glacier Silver eller Phantom Black….

 

(Foto: eBuyNow / Motorola)

(Foto: eBuyNow / Motorola)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til Frøken Klokken