Flere piger skal ind i elektronik

Fra mobil til pc

(Foto: Motorola)

Ingen tvivl om, at moderne smartphones rummer en computerkraft, der langt overgår pc’ernes fra for bare få år siden.

Vi benytter da også i dag mobilen til mange opgaver, som vi tidligere havde pc’en til. Surfing på internet, videomøder, e-mails og computerspil for blot at nævne nogle få.

Alligevel er der stort set ingen, der lader telefonen afløse pc’en helt. Eller for den sags skyld bruger mobilen som en laptop på skrivebordet.

Ideen er oplagt, men er aldrig slået an. Pc er én ting, mobil noget andet.

For et par år siden forsøgte Samsung at bryde denne tradition. Med det såkaldte Dex system kunne man forbinde et rigtigt tastatur, en mus og en større skærm til sin smartphone

Ved at udnytte Motorola telefonens kameraer kan få ekstra gode billeder på sine videomøder. (Foto: Motorola)

.Dex er aldrig blevet et hit, og Samsung producerer for en sikkerheds skyld både mobiltelefoner, laptops og små chromebooks.

Nu tager så Motorola chancen. Den gamle mobiltelefon veteran, der i dag er ejet af pc-giganten Lenovo, har lanceret sin ”Ready For” løsning.

Den består af en lille docking-station, som mobilen placeres på:

Fra terminalen er der så stikforbindelse til en ekstern skærm via HDMI eller USB-C, et ekstra tastatur, en mus osv. Det hele skal kunne klares med et enkelt kabel. Resten trådløst.

“Ready for” terminalen kan købes fra i morgen mandag til kun 499 kroner. Dokken ligger desuden med i pakken, når man anskaffer sig Motorolas nye toptelefon moto g100, der koster 3.700 kroner.

Ifølge Motorola er en moto g100 smartphone rigelig stærk til at køre computerspil på en stor skærm. (Foto: Motorola)

Den store fordel ved ”Ready For” ser ud til at være, at man ikke er nødt til at installere en dedikeret app til formålet.

Man kan sågar bruge sin Motorola mobiltelefon som ekstra display, når man har koblet en større skærm på f.eks. 17 eller 20 tommer til systemet.

Motorola håber naturligvis, at vi fremover vil bruge mobilen til alt fra tekstbehandling og regneark til avancerede computerspil og videokonferencer. Man kan sågar bruge telefonen til at se Netflix på en pæn stor skærm.

Netop videomøder ser ud til at være en rigtig oplagt opgave til ”Ready For”:

Systemet kan nemlig selv finde ud af, hvilket kamera der er bedst egnet. Det webcam, der sidder på eller i den store skærm – eller hele den kollektion af objektiver, som mobilen er udstyret med.

”Ready For” softwaren reagerer automatisk på bevægelser og zoomer ind eller ud for at sikre, at deltageren altid forbliver i rammen eller vinduet på skærmen. Smart.

Betjeningen foregår fra en hovedskærm, hvorfra man med et enkelt klik kan hoppe mellem tv, spil, video chat og mobil desktop.

Mobiltelefonens vinkling er nem at justere på dokken, der tilmed rummer en egen blæser, så systemet kan holde hovedet klart og køligt i mange timer.

Nu er antallet af ”fra mobil til pc” systemer fordoblet – fra ét til to. Måske det giver selve ideen en større kommerciel chance.

Både folk og forhandlere skal overbevises, og de ved godt, at man kan købe en udmærket laptop med pænt stor skærm til samme pris som en stærk smartphone….

(Foto: Motorola)

Motorola forestiller sig, at vi fremover bruger mobiltelefonen til kontoropgaver, vi ellers overlader til en laptop eller desktop pc. (Foto: Motorola)

 

 

https://www.motorola.com/dk/?gclid=EAIaIQobChMI0MD0w7v27wIVk7myCh2myQA_EAAYASAAEgLPdPD_BwE

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwLtQRHgmgsbxrzJjHKqDKKnzMR

https://www.motorola.com/us/ready-for/p

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere piger skal ind i elektronik