Skift batteri i dine earbuds

iPad lettere for handicappede

(Foto: Tobii Dynavox)

Man kan heldigvis finde mange hjælpemidler til handicappede på markedet – også systemer til at gøre betjeningen af en computer lettere for knap så mobile medborgere.

De fleste af disse værktøjer passer dog til Microsoft Windows. Apple iPad hinker efter, selvom den med sin udbredelse burde være selvskreven som lille hjælper til handicappede.

Det ændrer sig nu, hvor amerikanske Tobii Dynavox har lanceret en ramme til iPad, der gør det muligt at styre begivenhederne på skærmen alene med sine øjne. Godt 50 millioner mennesker verden over kan have

Tobii med speciale i den såkaldte ”eye tracking” teknologi har i flere år arbejdet sammen med Apple om at skabe et godt system til iPad.

TD Pilot er en ramme med integreret ramme og øjen-følge-sensor. (Foto: Tobii Dynavox)

Det hedder TD Pilot og kan fremover købes til de 50 millioner mennesker verden over, der kun kan kommunikere ved hjælp af deres øjne.

TD Pilot er grundlæggende en ramme med egen processor, kamera og kunstig intelligens, som passer til alle Apples større iPads – også den helt store iPad Pro med 12,9 tommers skærm.

Rammen indeholder eget batteri og to store højttalere, så den handicappede tydeligt kan høre, hvad der bliver sagt eller spillet i den anden ende af kommunikations-linien. Desuden har TD Pilot et beslag, der gør tabletten let at montere på en kørestol.

På bagsiden af TD Pilot rammen sidder tilmed en mindre ekstra skærm – et såkaldt ”Partner Window” – hvor andre kan læse med, hvad den handicappede siger via sine øjne. Praktisk også under video-møder, som TD Pilot brugeren deltager i.

Måske allervigtigst: TD Pilot indeholder Dynavox’ seneste nye øje-følge-sensor, der er meget præcis og skal fungere i selv direkte sollys. Og apropos vejr – TD Pilot er vand- og støvtæt, så den kan bruges både i regnvejr og mindre sandstorme.

På bagsiden af tabletten er anbragt en ekstra skærm, så andre kan følge med i, hvad den handicappede siger med sine øjne. (Foto: Tobii Dynavox)

Tobii Dynavox fortæller, at TD Pilot giver handicappede medborgere næsten samme fleksibitet, som almindelige mennesker har med moderne teknologi. Rammen er således fuldt integreret med Apples seneste nye iPad OS 15 styresystem.

TD Pilot kan således både bruges med specielle apps til formålet og de fleste andre features, som Apple iPad byder på. Det gælder også mindre computerspil, der ikke forlanger hurtige bevægelser.

Når man køber en TD Pilot, er det sammen med en ny Apple iPad og programmer som TD Talk, TD Snap, TD Copilot og Pathways for Snap Core First.

TD Pilot kommer med Bluetooth 5.0, Wi-Fi 6 og kan forsynes med et SIM-kort til mobiltelefoni. En hel stribe USB-stik gør det nemt at forbinde den smarte ramme til omverdenen, ligesom to 3,5 tomme jack-stik gør det muligt at have to kabel-baserede hovedtelefoner koblet på.

Nyheden sælges ikke via normale computer butikker, men vil typisk købes som medicinsk hjælpemiddel gennem sundheds-sektoren, forsikrings-selskaber osv. Salget skal være worldwide om ganske kort tid….

(Foto: Tobii Dynavox)

(Foto: Tobii Dynavox)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skift batteri i dine earbuds