Er du helt Shure?

Næsten 90 pct af os har en mobil

(Foto: Creative Christians / Unsplash)

Når man kører i et s-tog i København og omegn, skulle man tro, at alle danskere har en smartphone.

Folk sidder alle med næsen ned i mobilens display. Kun få snakker med andre rejsende, og en enkelt læser i en klassisk avis på papir. Faktisk er der flere, som sidder med en laptop eller tablet end med en avis.

100 procent dækning af smartphones har vi dog ikke i Danmark. De seneste nye tal fortæller, at 89,57 procent af den skandinaviske befolkning har en mobil her i 2021.

Det er meget tæt på ni af ti og en af de tætteste udbredelser på denne klode. Til sammenligning har kun 0,63 procent af verdens befolkning en mobil.

Så udbredte er smartphones efterhånden i de nordiske lande. (Infografik: Statista / MyTrendyPhone)

 

 

Det viser en ny rapport, som MyTrendyPhone kæden af butikker med mobiltelefon tilbehør har lavet. Rapporten kigger på udbredelsen af smartphones i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Hver dansker har også typisk mere end én smartphone. Eller rettere – vi ejer flere SIM-kort og mobil-forbindelser.

Den hastige udbredelse af tingenes internet er formentlig årsagen. Desuden har mange af os også en laptop eller tablet, der har SIM-kort i.

Ifølge MyTrendyPhones’ opgørelser findes der 38,98 millioner mobilforbindelser i de nordiske lande. Antallet er smartphone brugere er kun 23,64 millioner. Totalt set bor der næsten 26,94 millioner mennesker i vores lille del af verden.

Apples iPhone sidder solidt på den skandinaviske trone med en markedsandel på 47,37 procent i 2020. (Infografik: MyTrendyPhone)

 

Her i landet har vi omkring 8,78 millioner forbindelser, hvilket betyder, at hver dansker i gennemsnit må have 1,5 enheder på mobilnettet. Mere præcist er dækningen på 151,4 procent af befolkningne,

Sverige har 14,35 millioner mobilforbindelser til sine 8,82 millioner indbyggere, mens udbredelsen af mobiler er klart størst i Finland. I Nokias hjemland har 4,83 millioner finner godt 9,89 millioner abonnementer. Det svarer til næsten 1,8 pr. hoved.

Ikke overraskende stiger udbredelsen af mobiltelefoner år for år. Ikke stærkt, men stabilt: For tre år siden havde 84,68 procent af befolkningerne i Norden en smartphone. I år ventes tallet at nå 89,65 procent, og i 2024 vil det være 91,72 procent.

Men hvad bruger vi så tingesten til – altså mobiltelefonen, som langt de fleste af os har med i lommen eller tasken?

De fleste bruger deres smartphone til at tage billeder med. Lige efter følger flere finansielle aktiviteter. (Foto: Deloitte / My TrendyPhone)

 

Bestemt ikke kun til sjov og ballade. I de senere år er smartphones blevet den primære internet-adgang for mange danskere. Mobil marketing er samtidig blevet stadig  vigtigere for virksomheder, politikere og myndigheder.

Fotografering er fortsat det mest populære gøremål med mobilen. Det bruger omkring 90 procent af os telefonen til.

Lige efter følger imidlertid de mere ”seriøse” aktiviteter som at tjekke netbank (74 procent), betale med kreditkort (72 procent ) eller overføre penge (65 procent).

Kun 45 procent bruger deres smartphone til emails, mens 62 procent besøger sociale medier via mobilen – viser den nye rapport.

Negative indvirkninger af et stigende smartphone forbrug. (Infografik: Deloitte, Statista og MyTrendyPhone)

 

Til sidst kigger MyTrendyPhone også på, om de mange smartphones har en negativ indflydelse på vores tilværelse og livsstil. Det har de skam, selvom de fleste nok vil fremhæve fordelene ved at have en mobil på sig:

Den største gene synes at være følelsen af hele tiden at skulle tjekke telefonen. Det fortæller 22 procent af de adspurgte.

Andre fremtrædende ulemper er f.eks, at forstyrrelser fra mobilen forhindrer en i at få ting gjort færdigt – eller at man ikke går i seng til tiden  på grund af aktiviteter på telefonen.

Sidstnævnte svar kan man undre sig en smule over, for rigtig mange af os har jo mobilen med i seng…

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du helt Shure?