Elektronik genbrug bliver trendy

Byg din vellyd selv

(Foto: CELIA & PERAH

I gamle dage – og det vil så typisk sige 40 til 50 år siden – var det vældig populært blandt danske musik-elskere at bygge sine egne højttalere.

Hi-Fi og elektronik-bladene var fyldt med konstruktioner og gør-det-selv artikler på højttalere i alle mulige størrelser, som man kunne efterbygge, hvis man var lidt snild ved sav og loddekolbe.

Desuden tilbød flere danske fabrikanter af højttaler-enheder komplette byggesæt, hvor man egentlig bare skulle skrue kabinet og bestykning sammen og trække ledninger indendørs.

I årtierne sidenhed er do-it-yourself højttalere kommet helt ud af moden. Færdig-købte bokse blev både bedre i lyd og pris – og hånden på hjertet: Sjældent lykkedes det at opnå samme flotte finish på en hjemmebygget højttaler som på en fabriks-fremstillet.

Men vinylplader har altså fået et mega comeback hos de fleste aldersgrupper. Hvorfor skulle det så ikke også lykkes med gør-det-selv vellyd?

Byg-selv højttaleren kan både streame musik fra mobiltelefonen, hente musik fra FM og forbindes via kabel til et stereoanlæg. (Foto: CELIA & PERAH

Amerikanske CELIA & PERAH tager chancen med sin nye R34 Bluetooth højttaler. Ligesom IKEA møbler kommer den komplet med alle løsdele inklusive skruer og lim. Hele konstruktionen skal kræve højst en time.

Indendørs sidder to fuldtone enheder på hver to tommer i diameter og otte watt i ydelse. Det indbyggede batteri klarer otte timer på en opladning, og en opfyldning fra nul to 100 procent tager to en halv time.

I virkeligheden er CELIA & PERAH R3 mere end en trådløs højttaler. På bedste retro manér er nyheden også en transistorradio med FM. Ikke det mere moderne DAB.

Selvom mange Bluetooth højttalere i dag fås i flere glade farver, giver CELIA & PERAH den store fordel, at man kan lakere kabinettet i træ i lige præcis den kulør, man ønsker.

Den skægge højttaler-nyhed koster 125 dollars eller ca. 800 kroner….

Ligesom i gamle dage rigtigt drejeknapper til volumen og indstilling af FM-frekvensen. (Foto: CELIA & PERAH

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elektronik genbrug bliver trendy