Tyskland kræver 7 års support

Video og lyd i handy format

(Foto: BenQ)

I de seneste par år er der dukket flere små bærbare projektorer op, der har ganske brugbare højttalere indbygget.

Det normale er ellers, at moderne projektorer kan sende flotte store billeder op på væggen, mens lyden er tynd som en billig transistor-radio. Med mindre man kobler et helt stereo anlæg eller en god Bluetooth højttaler på.

BenQ fra Taiwan går nærmest den modsatte vej: Den nye GV30 ligner mere end en handy højttaler, som tilfældigvis har fået en LED projektor klemt ind.

GV30 indeholder nemlig to mellemtone/diskant enheder på fire watt hver og en separat subwoofer med otte watt til de dybe toner.

Det er slet ikke så tosset for en projektor af den størrelse. Også, når man opdager, at der er optimerede lydprofiler til film, shows, sport, musik og spil.

(Foto: BenQ)

Når man ikke lige vil se billeder på mellem 30 og 100 tommer, kan GV30 meget smart bruges til at streame musik fra en mobiltelefon via Bluetooth.

BenQ nyheden har dog også sine begrænsninger. Videobillederne er f.eks. kun i HD-kvalitet (720 punkter), og lysstyrken overstiger ikke 300 lumens. Det betyder, at projektoren nok har det bedst i omgivelser med dæmpet belysning. Film forestillinger midt i solskin dur ikke.

Den handy projektor vejer kun 1,6 kilo og måler 12 gange 19 gange 18 centimeter. Batteriet kan køre 2,5 timer pr. opladning, og LED-lyset skal kunne holde 20.000 timer ved normal drift eller 30.000 i økonomi-stillingen.

BenQ GV30 kommer med 2 GB RAM og 16 GB lager. Forbindelser til omverdenen sker enten via HDMI ogUSB-C kabel eller trådløst med Bluetooth eller Wi-Fi. Desuden følger en Android TV dongle med, der giver adgang til tusinder af underholdende apps inklusive Netflix og computerspil.

Den skægge lille og meget bærbare projektor kommer til salg i Europa senere i september til priser fra 599 euro eller ca. 4.500 kroner….

(Foto: BenQ)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyskland kræver 7 års support