Google billigt i ørerne

Zoom vokser og vokser

(Foto: Chris Montgomery / Unsplash)

Påstande om sikkerheds-problemer og mulige forbindelser til kinesiske myndigheder har ikke skadet en af Corona pandemiens helt store vindere i elektronikkens verden.

For et år siden mente mange, at videomøde systemet Zoom nok bare ville være en døgnflue. Trods alt stod Zoom over for giganter som Microsoft, Google, Apple eller Facebook.

Zoom har bevist det modsatte. I fjerde kvartal af sidste år fordoblede Zoom sin omsætning til 328 millioner dollars. I det netop overståede andet kvartal i 2021 ventes Zoom at gentage bedriften og nå et salg af 664 millioner dollars.

Dermed et det lykkedes for Zoom at forvandle millioner brugere af den gratis video-app til betalende medlemmer, der har en række ekstra fordele i forhold til gratisterne.

(Infografik: Statista.com)

Desuden har mange virksomheder opdaget mulighederne i Zoom. På den måde bliver Zoom en stærkere direkte konkurrent til Microsoft Teams. Ifølge Zoom selv har man i dag knap 500.000 kunder, der har mere end 10 ansatte.

Endelig har Zoom udvidet sit repertoire betragteligt. I dag er Zoom en bred platform, der bl.a. omfatter events som f.eks. koncerter og webinarer.

”Arbejde er ikke længere et fysisk sted. Det er et virtuelt rum, hvor Zoom gør det nemt at samle grupper, så de kan kommunikere indbyrdes og udvikle fælles ideer,” forklarer Eric S. Yuan. Han er stifter af og topchef for Zoom Video Communications.

Investorer har også fået øjnene op for mulighederne i Zoom. I går havde firmaet en værdi på 96 milliarder dollars på børsen i New York. For et år siden var Zoom ”kun” 40 mia. værd….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google billigt i ørerne