Hjemmelavet øl på en uge

Vi ser tv på tv

Selvom mange internet guruer forudser det traditionelle fjernsyns snarlige død, viser nye tal, at det har laaaange udsigter, før vi dropper tv-apparatet helt og kun ser vores nyheder, tv-shows, sportskampe og film på laptops, desktops, smartphones eller tablet.

Specielt i Europa og USA er folk lidt konservative og vil se tv på tv. 39 pct. ser fjernsyn på den ”gammeldauws” manér. Kun syv pct. foretrækker en digital skærm.

Det viser en ny analyse fra Global Web Index. Den afslører samtidig, at asiaterne er de folkefærd, hvor tv på smartphones, laptops og tablets er mest udbredt på denne klode.

Globalt set ser tallene lidt anderledes ud: Da ser hver fjerde kun tv på tv (24 pct), mens 13 pct. slet ikke bruger tv-apparater, men udelukkende er tv på andre enheder.

Alderen har (naturligvis) en stor betydning: Hvor over halvdelen af de 55- til 64-årige foretrækker at se ”Matador” og ”TV-Avisen” et fjernsyn, har næsten hver femte mellem 16 og 24 år flyttet sin tv-kigning over på f.eks. smartphones og laptops.

Global Web Index’ tal bygger på online interviews med 72.629 web-brugere i 48 lande. De viser, at tv fortsat vil være en meget vigtig medie-faktor i de kommende år, selvom fjernsynet er presset af streaming tjenester, folk kan have med sin overalt på f.eks. deres mobiltelefoner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet øl på en uge