Med uret højt på arm

Mennesket kan måske blive 150 år

Vidar Nordli-Mathisen / Unsplash)

I Danmark bliver mænd i gennemsnit 80 og kvinder 84 år gamle. Det er otte år ældre end i 1970 og fem år mere end ved årtusinde-skiftet.

Det er jo ingenting i sammenligning med f.eks. Japan, hvor den ældste indbygger er 117 år. Eller det ældste menneske, som man har officiel levealder på. Det var franske Jeanne Calment, der blev født i 1875 og levede i 122 år og 164 dage.

Men hvor gamle kan mennesker egentlig blive? Sætter naturen, pandemier som Corona eller vores ofte stressede livsstil ikke grænser for, hvor mange år vi kan overleve?

Ifølge en ny videnskabelig rapport, der netop er offentliggjort i ”Nature”, kan mennesker blive mellem 120 og 150 år.

Forskerne har ved hjælp af matematiske modeller kunnet forudse, at den menneskelige krop ikke længere er i stand til blive rask efter sygdomme og uheld, når der er gået halvandet århundrede.

(Foto: Adrian Ra / Unsplash)

De vurderer samtidig, at nye medicin og terapier kan sikre, at vi får et bedre og sundere liv, mens vi lever. Forlænge levetiden kan de næppe.

De pågældende forskere er Timothy V. Pyrkov, Konstantin Avchaciov, Andrei E. Tarkhov, Leonid I. Menshikov, Andrei V. Gudkov og Peter O. Fedichev.

De har studeret historiske og nye data fra USA, Storbritannien og Rusland, der omfatter over 500.000 mennesker.

Som grundlag havde forskere blodprøver fra tre forskellige aldersgrupper. Her kunne de sammenligne de røde blodlegemers størrelser og antallet af hvide blodlegemer, der bekæmper sygdomme.

Disse to værdier kaldes også for biomarkører for alder. De ændrer sig med årene, ligesom de fleste ældre mennesker får gråt hår, fortæller forskerne.

Så, hvor mange år har du igen….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med uret højt på arm