Sequent er et smart-ur uden batteri

Her er verdens mest aktive og dovne folkefærd

Med de nye smartwatches er det bl.a. muligt at tjekke, hvor mange skridt man har taget i løbet af dagen, hvor lange distancer har vandret eller løbet, og hvor mange kalorier man har forbrændt undervejs.

Det er funktioner, som de fleste nok afprøver i et stykke tid, inden de biver træt af det. For rent faktisk – hvad får man ud af et tal på, hvor mange skridt og trin, man har gået?

Well – man kunne selvfølgelig sammenligne ens skridt-vise præstationer med andre ligestillede eller indgå i en statistik over verdens mest vandrende folk.

For, hvor mange mennesker aner egentlig, hvad den lægelige ekspertise siger om, hvor mange skridt man skal tage hver dag for at være betragtet som sund? Og hvilket folk, der egentlig gør – eller har de mest ubevægelige mennesker.

Ifølge en ny global analyse fra det californiske elite universitet Stanford vandrer et menneske i gennemsnit 4.961 skridt om dagen.  Folk i Hong Kong slider mest  på fodtøjet – de går 6.800 skridt om dagen. Indoneserne er de mest dovne med kun 3.513 skridt pr. dag.

Danmark er desværre ikke med i denne infografik med udvalgte lande af i alt 111, hvor analysen er foretaget. Men så vidt jeg kan se, går eller løber den gennemsnitlige dansker omkring 5.000 skridt om dagen.

Mindst 5,3 millioner mennesker dør hvert år af manglende fysisk bevægelse.

Dermed placerer Danmark i den pænere halvdel, men vi tager f.eks. færre skridt end svenskerne, russerne, grækerne og briterne.

Ifølge det ansete magasin Nature dør  hvert 10. menneske i verden på grund af manglende fysisk aktivitet – som f.eks. at sidde stille i stedet for at gå en tur. Det er samme antal dødsfald, som forårsages af rygning eller overvægt.

Manglende bevægelse lænkes også sammen med sygdomme som Diabetes 2, bryst- og tyktarms-kræft samt blodpropper og hjerteslag.

Danmark er lysegrønt, hvilket betyder, at vi i gennemsnit tager mere end 5.000 skridt om dagen.

Til deres nye analyse bad Stanford forskerne over 717.000 mennesker i 111 lande registrere deres daglige aktiviteter over en periode på 95 dage. Det skete ved hjælp af en smartphone app, som de fik stillet gratis til rådighed.

Resultaterne blev en gang om ugen sendt via internet til Stanford i Californien, hvor de mange informationer fra i alt 68 millioner dage blev samlet i en stor database – og efterfølgende bearbejdet med Business Intelligence software til en rapport med mange overskuelige grafer.

Undersøgelsen afslører, at der er store forskelle fra land til land i indbyggernes fysiske aktivitets-niveau. Desuden er det et globalt fænomen, at mænd bevæger sig mere end kvinder.’

Stanford University har tjekket 717.000 menneskers daglige aktivitets niveau i 111 lande. Analysen er foretaget ved hjælp af smarture med skridttæller.

Noget andet, man kan konstatere, er, at ingen lande lever op til de anbefalinger af daglige vandre- eller løbeture, som eksperter giver. Det japanske sundheds-ministeriet siger f.eks. mellem 8.000 og 10.000 skridt om dagen. I England foreslås mellem 7.000 og 10.000 skridt.

De færreste kan dog være uenige i, at fysisk bevægelse er godt. Uanset om det foregår som jogging, cykling eller daglige vandreture.

Hvis niveauet af aktivitet kunne øges med i gennemsnit 10 til 20 pct, vil det betyde, at mellem 500.000 og 1,3 millioner liv kunne reddes hvert år. Eller at mennesker ville blive næsten et år ældre i gennemsnit.

I øjeblikket dør 5,3 millioner mennesker årligt af manglende fysisk aktivitet, fortæller forskere fra Harvard University i en anden undersøgelse, der bekræfter tallene fra kollegerne på Stanford….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sequent er et smart-ur uden batteri