Praktisk fra Dell

Kniven til næsten alt

(Foto: Victorinox)

Schweizer-knive har altid været kendetegnet ved at være alsidige. Sådan mildest talt:

Lommeknive, der kunne bruges til stort set alt. Med sakse, ølåbnere, skruetrækkere og proptrækkere i samme solide og kompakte design.

Schweizerne fra Victorinox har nu overgået sig selv. Verdens næst-største Swiss Army lommekniv har 73 forskellige funktioner. Helt bestemt også nogle, man ikke anede, man kunne få brug for.

XXL formatet betyder også, at kniven ikke længere er ”lomme.” I hvert fald er den for stor og tung til almindelige lommer. 354 gram vejer den. En god håndfuld, vil nogle sige.

Værsgo’.73 forskellge funktioner i samme lommekniv. (Foto: Victorinox)

Designet ligner ellers sig selv. Især, når man ser Victorinox Champ XXL fra siden. Så ser man kun de karakteristiske røde endestykker, der ikke ser større ud end normalt.

Men prøv så at vælte nyheden om på siden. Så forstår man, at ordet ”alsidig” har fået en helt ny dimension.

Helt uoverskuelig ud ser lommekniven, medmindre man har taget sig god tid til at lære alle de mange funktioner og anvendelser at kende.

Den umiddelbart mest praktiske er sågar ekstra-tilbehør til XXL schweizeren. Det er et sæt med skruetrækkere, der indeholder så små varianter, at de kan bruges til at stramme og reparere brillestel. Det har mange af os brug for fra tid til anden.

(Foto: Victorinox)

Selvfølgelig har den schweiziske nyhed op til flere knivblade, sakse, save, tænger, skruetrækkere, en medicinsk spatel, en ur-åbner og et forstørrelsesglas.

Det mest imponerende er nok, at Champ XXL slet ikke er Victorinox’ største lommekniv. Schweizerne bygger også en Champ XAVT variant med 83 funktioner.

Desværre er ikke kun størrelse, vægt og muligheder mega. Det er prisen på Victorinox Champ XXL også.

Den koster 316 dollars eller ca. 2.000 kroner. Meget for en lommekniv. Dertil skal lægges 15 dollars eller ca. 100 kroner for et sæt med fire mini-skruetrækkere….

Som ekstra-udstyr kan man købe sæt med fire små skruetrækkere. De kan f.eks. bruges til at skrue mobiltelefonen op eller stramme brillestellet. (Foto: Victorinox)

Til en pris af omkring 2.000 kroner for en lommekniv kan man vel godt forlange, at den kommer i en pæn æske. (Foto: Victorinox)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Praktisk fra Dell