TDC ud på hele Norlys fiber

PlayStation fører i kapløbet

Når Sonys nye PlayStation 5 har officiel dansk premiere torsdag den 19. november, vil markedet for spilkonsoller blive lige så dramatisk som handlingen i mange af de videospil, der afvikles på dem.

For et par dage siden lagde Microsoft nemlig ud med sine nye Xbox X og S konsoller. De får en uges forspring i butikkerne, men ikke på markedet som helhed.

Både Sony og Microsoft har nemlig tilbudt deres fans, at de kunne forudbestille deres nye konsoller i et stykke tid via internet.

Det har dels giver den fordel, at fabrikanterne fik en god følelse med, hvor stor i

(Infografik: Statista)

Dels undgår Sony og Microsoft, at folk stiller sig op i lange køer foran butikkerne på åbningsdagen. Det er en dårlig idé i disse Corona tider.

I stedet kunne folk ved forudbestilling få angivet en præcis dato, hvor de kunne afhente deres nye spillekonsol hos den nærmeste forhandler.

Microsoft kan også have brug for et lille forspring på en anden måde: Historisk set har Microsoft nemlig haltet efter Sony i globalt salg af spillekonsoller.

Da Microsoft introducerede sin første Xbox i 2001, var Sony allerede en bestseller med sine PlayStations.

Derfor nåede den første Xbox kun at sælge i 24 millioner eksemplarer, mens PlayStation i samme periode blev købt 157,7 millioner gange.

Sonys PlayStation 5 dukker op på det danske marked den 17. november. (Foto: Sony)

Microsoft nåede næsten at indhente Sony med sin succesrige Xbox 360 i 2005 og 2006 for så igen at tabe terræn med Xbox One. Den solgte kun i halvt så mange eksemplarer som PlayStation 4.

Nu står de to rivaler så igen direkte over for hinanden, og de vil uden tvivl præge julehandelen i de kommende uger.

Prismæssigt ligger Xbox X og PlayStation 5 tæt på hinanden. Teknologisk set er de også begge et kæmpe fremskridt i billeder og hurtighed.

Hvad folk vil vælge, kommer nok an på to ting: Udvalget af spændende spil og ens egen religion. For enten er man Sony eller Microsoft fan. Begge dele er sjældne at møde….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC ud på hele Norlys fiber