Ny foldemobil er landet

Meget nemmere at skrive spil

(Foto: Screen Post / Unsplash)

Hvis du ikke er særlig erfaren som programmør, kaster du dig nok ikke ud i at skrive en ny international action spil bestseller eller udviklet et nyt ”LEGO Star Wars” spil på egen hånd.

To nye initiativer, som den danske udvikler-platform Unite har søsat, kan dog bringe drømmene meget tættere til virkelighed.

Det ene projekt har LEGO og Unity som bagmænd. Det skal levere en ny “micro-game” platform, hvor man skal kunne lave et lille 3D spil på under en time – og uden at skrive én linie programkode.

Man skal I stedet gennemgå en række trin i Unitys Editor. Derefter sætter man specielle LEGO klodser sammen, der hver for sig har spil-relaterede aktiviteter indbygget. Desuden leverer LEGO sine velkendte mini-figurer for at skabe ekstra liv i foretaget.

LEGO og Unity er gået sammen for at gøre det muligt at bygge mobilspil som med byggeklodser. Progrrammering er ikke nødvendig. (Fot: Unity)

Hvis man ønsker at give spillet lidt mere personlighed, kan man tilføje ”Creative Mods” eller ”Asset Store” temaer. Jo bedre man lærer deres kvaliteter at kende – desto bedre spil kan man kreere.

Desuden kan man via et samarbejde med BrickLink hente ekstra elementer til sine spil på LEGO’s online markedsplads.

For Unity er partnerskabet naturligvis et forsøg på at udbrede sin platform til udvikling af spil til et endnu større publikum.

Unity har godt fat i de professionelle programmører, men kan via LEGO få adgang til en masse begyndere – og måske – kommende udvikler-stjerner.

Vil hjælpe små spil-udviklere
Unity har samtidig lanceret et nyt ”Game Growth” program, der skal hjælpe små spiludviklere med at skalere deres spil og sikre det vækst.

Spiludviklerne får bl.a. adgang til dialog med Unitys eksperter, teknologi, ressourcer, finansiering og reklame-platform.

Det sker vel at mærke, uden at udviklerne mister deres fulde kontrol eller ejerskab af spillet. Det er ellers ret almindeligt i gamer-verdenen.

Unity, der begyndte sin succes-vej i en kælder på Nørrebro i København i 2004, blev børsnoteret i New York for en måned siden. Da var Unity 125 milliarder kroner værd. Prisen er siden øget.

Unity vil tilbyde små udviklere hjælp til at gøre deres gode idé til en kommerciel succes. Funktioner som “in-game” køb er en de store indtægts-muligheder. (Foto: Unity)

Unitys spilmotor ligger i dag i knap halvdelen af de 1.000 mest populære spil til Apple og Android. Heriblandt globale bestsellere som ”Call of Duty Mobile eller ”Pokemon Go.”

Spilgiganter som Electronic Arts, Niantic, Ubisoft og kinesiske Tencent bruger Unitys software som soklen, de bygger nye spil ovenpå.

Unity giver bl.a. adgang til, at man kan lægge salg ind i selve spillene, eller man kan integrere moderne teknologi som Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR).

Med andre ord har Unity godt fat i den etablerede og professionelle del af spil-producenterne.

“Castle Fusion” fra det lillle austrralske softwarehus Shark Jumo med fire medarbejdere er et af de første spil, som har fået hjælp fra Unitys Game Growth Program. (Foto: Unity)

 

Nu vil Unity imidlertid bruge en del af sine mange penge til at få fat i den store underskov af små uafhængige spiludviklere.

De fokuserer især på apps til mobiltelefoner, der er godt på vej til at blive spil-mediet nummer ét i verden.

For tiden er pc’er den foretrukne platform for de store spil, som e-sport verdenen koncentrerer sig om.

De nye Playstation 5 og Xbox X konsoller fra Sony og Microsoft, der begge har premiere i november, ventes dog også at erobre deres del af spillefeberen i den kommende tid.

Unity fortæller, at det nye Game Growth Program især skal støtte mindre spilvirksomheder – de såkaldte ”indie-udviklere.”

Mange af dem når aldrig at få succes, selvom deres spil-ideer har en potentiel spil-sællert i maven:

De mangler knowhow og muskler til at lægge en slagkraftig strategi, markedsføring, kunde-analyser, adgang til de seneste nye teknologier og en god sparring med branche-eksperter.

Spil-udviklere, der gerne vil blive en del af projektet, skal sende en ansøgning til Unity via Unitys Dashboard hjemmeside. Unity udvælger så de mest oplagte kandidater og tilbyder dem assistance til at blive en succes….

(Foto: Screen Post / Unsplash)   indledningsfoto

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny foldemobil er landet