Hi-Fi har fået ny Rolls-Royce

OnePlus 8T – tilbage til rødderne

(Foto: OnePlus)

(Opdateret). Har OnePlus haft problemer med sine priser?

Blev forårets flotte OnePlus 8 Pro for dyr i forhold til rivalerne i lutter iver efter at putte så mange nye features og den bedste teknologi i en mobiltelefon?

Den ret høje pris for 8 Pro modellen var med til at underminere OnePlus image som ”flagship killer”, som det kinesiske mærke har kunnet leve højt på gennem adskillige år.

Noget kunne tyde på det.

OnePlus reagerede nemlig allerede tre måneder senere med sin billigere Nord telefon. Den havde meget af samme elektronik som storebror, men fik en billigere indpakning og display Resultatet var en smartphone, der på mange måder er markedets bedste tilbud til omkring 3.000 kroner.

Her ses de to farver, man kan købe den nye OnePlus 8T i. (Foto: OnePlus)

 

Prisen har også haft en stor betydning for den nye OnePlus 8T, der har haft verdens-premiere i dag.

T-modellerne plejer at være opgraderinger på forårets topmodeller hos OnePlus. Med hurtigere processorer, bedre kameraer osv. Simpelthen med den nyere teknologi, der er dukket op i det seneste halve år.

Det er ikke helt tilfældet med den nye OnePlus 8T. Den er snarere en forbedring af standard OnePlus 8 modellen med flere features fra den dyrere 8 Pro.

Et fremskridt i forhold til topmobilen fra OnePlus ser den dog ikke ud til at være. Bortset fra på nogle enkelte punkter.

Andre vil påstå, at 8T er lidt skuffende, når man nu er vant til konstante fremskridt fra OnePlus side.

(Foto: OnePlus)

Med 4.699 kroner er den nye OnePlus klart billigere end den tidligere Pro model. Det vil være et vigtigt skridt i manges øjne.

Prisen skaber nemlig afstand til Samsungs Galaxy S20 telefoner – måske lige bortset fra FE modellen.

Desuden placerer OnePlus 8T sig langt 2.000 kroner billigere end den nye iPhone 12, som Apple lancerede i går. Det er også vigtigt.

Nogle vil sikkert sige, at OnePlus 8T er en tur tilbage til rødderne. Det gælder ikke kun prismæssigt, men også i design. Slut med skærme, der hælder ned langs siderne. Tilbage med et udseende som en OnePlus for et par år siden.

Besparelserne hos OnePlus finder man f.eks. i processoren. Den er ikke Qualcomms seneste nye Snapdragon 865 Plus, men ”kun” den almindelige 865’er.

(Foto: OnePlus)

Den sidder også i forgængerne hos OnePlus, i den billigere Nord model og i telefoner fra mange andre fabrikanter.

AMOLED-skærmen på 8T er mindre end på OnePlus 8 Pro. Den måler 6,55 tommer og kan vise Full HD+ grafik med 2.400 gange 1.080 punkter.

Displayet har derfor samme format som på OnePlus 8 modellen. Det er dog betydeligt hurtigere med sin 120 Hz opdaterings-frekvens. Her lægger 8T sig op ad “storebror” 8 Pro.

Den nye OnePlus 8T er dermed den billigste smartphone på det danske marked med så hurtig en skærm. Et vigtigt argument for dem, der bruger deres mobil til computerspil og video-visning.

Som ekstra bonus får man dobbelt så mange niveauer af lysstyrke på skærmen som på OnePlus 8. Lysstyrken topper ved 1.100 nits, der formentlig gør OnePlus 8T rigtig god at aflæse i solskin.

Her er den nye ladeklods, der kan aflevere 65 watt til batteriet i den nye OnePlus 8T. Husk at bruge det originale OnePlus USB-kabel til formålet. Ikke alle almindelige USB-C kabler kan tåle en så stærk strøm igennem sig. (Foto: Gizchina)

 

Blandt fremskridtene i forhold til den kun seks måneder gamle forgænger kan også nævnes en hurtigere 5G chip, Wi-Fi 6 støtte og endnu hurtigere lagring af data. Nu med UFS 3.1 standarden. Det er topklasse specifikationer.

Endelig har OnePlus 8T fået en rigtig hurtig opladning, hvis man bruger kabel til det. Den trådløse opladning har OnePlus nemlig sparet bort. Lidt skuffende for dem, der ikke gider stikke en ledning i deres mobil, når den trænger til ny energi.

Den ”gamle” OnePlus 8 Pro lader op med 30 watt, hvilket de fleste vil synes er hurtigt. Den nye 8T mere end fordobler hastigheden til 65 watt.

Det gør 8T til den hurtigst opladende mobil på det danske marked. Fra 0 til 100 procent på det 4.500 mAh store batteri tager under 40 minutter.

Endelig er der kameraerne, som plejer at være et af OnePlus’ glans-numre:

De fire billedskydere bag på den nye OnePlus 8T er præcis de samme som på forgængeren OnePlus 8. Det vil sige, at de er dårligere end på topmodellen 8 Pro.

Hoved-objektivet har en Sony IMX586 sensor på 48 megapixel (MP), der kan optage video i 4K kvalitet.

Den assisteres af en 16 MP ultravidvinkel, en 2 MP makro til nærbilleder og et 5 MP farvefilter til sort/hvide billeder. På fronten sidder et 16 MP selfie kamera.

Til sidst de mere praktiske ting – nemlig priser, farver og leverings-tidspunkt:

OnePlus 8T kan forud-bestilles fra i dag. I butikkerne hos 3, Telia, Call Me, Elgiganten, Oister, Proshop og på oneplus.com lander 8T tirsdag den 20. oktober.

Den nye OnePlus fås i farverne Aquamarine Green og Lunar Silver. Priserne begynder ved 4.699 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lager. Vil man have 12 og 256 GB, skal man af med 5.399 kroner….

De fire kameraer minder mere om dem fra forgængeren OnePlus 8 end dem fra topmodellen 8 Pro. (Foto: OnePlus

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hi-Fi har fået ny Rolls-Royce