Folk stjæler e-paraplyerne

Bedre sikring mod online kriminalitet

Otte ud af 10 danskere har installeret et antivurs program på deres computer, mens kun hver fjerde gør det på deres smartphone. Det viser en ny undersøgelse fra teleselskabet YouSee.

Teleselskabet ser det som en voksende problem, som danskerne må gøre noget ved: Dels fordi mange i dag bruger mobilen mere på nettet end pc’er og downloader billeder, apps i stor stil eller bruger den til betalinger. Dels fordi hackere og virus-fabrikanter er blevet dygtigere og for længst har udset sig smartphones som deres primære offer for angreb.

YouSee mener, at de senere ugers opsigtsvækkende it-nedbrud hos f.eks. Mærsk som følge af Petya og WannaCry malware tænder et stærkt advarsels-blink om, at vi skal passe godt på alle vores digitale enheder. På arbejdet, derhjemme og på farten.

Danskerne bekymrer sig i stigende grad om sikkerheden i forbindelse med online betaling.

YouSees undersøgelse viser, at danskerne bekymrer sig meget om, hvad der sker, når de færdes online:

84 pct. er således nervøse for deres børns online sikkerhed, og hver femte familie har børn, der har mødt upassende indhold på nettet:

Pc’ens sikkerhed har dog tilsyneladende højeste prioritet. 89 pct. udtrykker således bekymring for, at deres computer skulle blive hacket eller ramt af virus – og 68 pct. er bange for at blive aflyttet, når de bruger deres netbank.

Her er nogle flere informationer fra YouSees cyber-sikkerheds rundspørge, som er foretaget af analysefirmaet YouGov:

  • 84 pct. af danskerne er bekymrede for deres børns sikkerhed online.
  • Hver femte familie har børn, der har mødt upassende indhold på nettet.
  • 59 pct. af danskerne har undladt at købe varer online pga. utryghed.
  • 89 pct. er bekymrede for, at deres computer skal blive hacket.
  • 68 pct. danskerne er bange for at blive hacket, når de bruger deres netbank.

Når kunder køber bredbånd hos YouSee, for de en sikkerhedspakke med. Den sikrer, at hele familien kan færdes trygt online.

Sikkerheds-pakken omfatter også smartphones og tablets, og kontrollen er effektiv:

Man kan f.eks. beskytte sine børn ved at blokere sider, der indeholder vold, voksen-indhold eller gambling. Desuden kan man sætte begrænsninger på, hvor mange timer om dagen børnene kan være online.

YouSees sikkerhedspakke beskytter mod virus, hacker angreb og også mod falske webshops og netbanksider, som forsøger at snyde brugerne til at opgive kreditkort- og CPR-numre.

Ifølge YouSee er hacker angreb et mindre problem på iPhones end på Android telefoner, fordi iOS styresystemet forhindrer en app i at indhente oplysninger fra en andne app. Men problemet med fake internet sider, der misbruger de oplysninger, som man indtaster – er lige stort på alle platforme. Også pc’er….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folk stjæler e-paraplyerne