Hvis du er træt af Siri på din iPhone

Fossil presser priserne

(Foto: Fossil)

Den amerikanske modegigant Fossil har længe været en af de store støtter af Android-baserede smartwatches. Her hedder styresystemer Wear OS.

Gennem de senere år har Fossil lanceret talrige urmodeller. Både under eget navn, men også som ure fra f.eks. Skagen Designs, Armani, Diesel, DKNY, Burberry, Lagerfeld, Michael Kors eller Marc Jacobs.

Med andre ord har Fossil stor erfaring med smarte ure, der skal konkurrere med Apples, Samsungs og Huaweis digitale computere på håndleddet.

Med sin nye Gen 5E kollektion forsøger Fossil at presse priserne på et smatwatch længere ned, så flere kan og vil være med. Samtidig har Fossil gjort 5E urene mindre i størrelse. På den måde vil urene uden tvivl tiltale flere kvinder.

De nye Fossil ure sælges for 249 dollars stykket – ca. 1.600 kroner. Det er 50 dollars billigere end firmaets lidt større Generation 5 smartwatches. Det er også 30 dollars under Apples nye discount Watch SE og 150 under Apple Watch serie 6.

Den lavere pris betyder så, at 5E kollektionen må undvære integreret GPS, højdemåler, kompas og automatisk lyssensor. Desuden har urene kun 4 GB lager – ikke 8.

(Foto: Fossil)

De billige Fossil ure må også nøjes med Qualcomms ”gamle” Snapdragon Wear 3100 processor og ikke den nyere og stærkere 4100 motor.

Ellers kan 5E modellerne det meste, hvad folk forventer af et smartwatch: De kan f.eks. måle ens fysiske aktivitet, holde øje med hjerterytmen eller overvåge ens søvn.

Urene har Google Assistant ombord, så man kan snakke med app’en om ens aftaler i løbet af dagen, bestille varer og betale via Google Pay osv,

Selvfølgelig kan man også modtage og foretage telefon-opkald. Det kræver dog, at man har en Android telefon eller en iPhone i nærheden, som kommunikationen kan foregå over.

Fossils Gen 5E ure fås med urkasser på 42 eller 44 mm. I begge tilfælde er displayet på 1,19 tommer. De har et 300 mAh batteri, der skal kunne holde uret i gang i mindst 20 timer.

Den billige linie af smartwatches kommer i butikkerne i november, men kan forudbestilles nu via Fossils hjemmeside….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis du er træt af Siri på din iPhone