Læg dit CV på Facebook

Fossil går digital til kvinder

Medmindre man er en smule nørdet eller elsker store kryddere placeret på sit håndled, vil mange synes, at smartwatches er ret store og klodsede sammenlignet med klassiske armbåndsure.

De er målgruppen for de to nye Q Neely og Q Jacqueline ure fra amerikanske Fossil. Med kun 36 mm i diameter henvender de sig primært til kvinder eller andre mennesker, der har tynde arme.

Desuden ligner Q Neely og Q Jacqueline ikke smarture. Det er helt uden store lysende displays, men snarere er designet meget klassisk. Nogle vil ligefrem kalde dem for ”pæne” ure.

Den mindre størrelse har dog ikke betydet en beskæring af funktioner. Tværtimod har Fossil øget antallet af features og gjort det nemmere at prioritere de vigtigste, som man bruger mange gange i løbet af dagen. Det sker ved hjælp af den medfølgende Fossil Q app, der fås i versioner til både iPhone iOS eller Android.

Som de fleste andre smartwatches slaæ ”Q Neely og Q Jacqueline nemlig holde sig i trådløs kontakt med en smartphone, før brugeren får glæde af de mange digitale funktioner. De analoge som f.eks. at vise kører på gammeldags vis med rigtige urvisere.

Ordet ”hybrid” skal man forstå på den måde, at urene har sensorer og indikationer ligesom ”rigtige” smartwatches. Blot sker det ikke via et stort touch display. I stedet bruger man knapper på siden.

De to nye dame-ure markerer f.eks. ankomsten af opkald på mobiltelefonen, kalender alarmer, sms og e-mails ved hjælp af forskellige vibrations mønstre. Desuden vises notifikationerne via en fler-farvet LED pære i urskiven.

Den anden vej kan de nye Fossil opsamle f.eks. informationer om bærerens fysiske aktivitet, antal vandrede eller løbede skridt, puls osv. De sendes via Bluetooth til en mobiltelefon og en app, der kan opsamle data og vise dem grafisk let forståelige for brugeren.

Med de tre knapper på uret kan man også kontrollere musik afspilningen på sin smartphone, tage imod opkald eller indlede et opkald, fjernstyre mobilens kamera, aktivere et stopur eller ændre tidszonen når man er ude at rejse.

Fossil er en af USA’s største producenter af ure. Gruppen har 13.000 ansatte worldwide og markedsfører ure og accessoires under mange forskellige navne og varemærker som f.eks. Armani, Adidas, Diesel, Burberry, DKNY, Michael Kors, Lagerfeld, Skagen, Marc Jacobs, Zodiac, Misfit og Fossil selv….

Fossil sender de nye ure til salg fra søndag den 22. oktober. Priserne virker overkommelige med 155 USD for Q Neely og 175 USD for Q Jacqueline. De danske priser er knap 1.200 kroner for begge ures vedkommende….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læg dit CV på Facebook