Tysk vellyd bliver billigere

Her er racerspillenes konge

(Foto: Cranfield Simulation)

Udviklere af computerspil gør en stor indsats for at få deres software til at virke så realistisk  og naturtro som muligt.

Personer på skærmen skal bevæge sig som rigtige mennesker, og scenarierne skal se ud, som om de er taget direkte ud af den virkelige verden.

Fabrikanter af hardware følger efter med stadig kraftigere spillekonsoller, gamer-pc’er og mobiltelefoner med lynhurtige skærme.

Dertil kommer et stort marked for ekstra-udstyr til spil. Bedre controllere, mus, tastaturer, stole, skærme, højttalere, hovedtelefoner osv.

(Foto: Cranfield Simulation)

Ingen af dem kommer dog i nærheden af den nye Formel 1 simulator, som britiske Cranfield bygger.

Den fungerer fuldstændig som en racerbil – langt mere realistisk end selv de bedste spil på pc, konsol eller mobil.

Det hjælper selvfølgelig, at man sidder som i en Formel 1 bil. Rat, gear, bremser, speeder og instrumenter fungerer som i den virkelige verden.

Man må dog undvære hjul, motor og hele karrossen. Den ville det også svære svært at få placeret i ens bolig.

Med sine nye simulator sigter Cranfield nemlig efter privat-personer, der gerne vil lege Formel 1 hjemme i stuen eller gildesalen i kælderen.

Instrument bordet er en tro kopi af det, der sidder i moderne Formel 1 racere. (Foto: Cranfield Simulation)

De skal have mange penge med. Priserne begynder ved 172.000 dollars eller omtrent 1,1 million kroner!

For de penge får man altså en fuldt fungerende kopi af cockpittet i en moderne Formel-1 racer. Med i pakken er også en kraftig pc til at trække det hele. Desuden er der en Virtual Reality hjelm og en 55 tommers storskærm til at se banen foran bilen.

Den integrerede software har Cranfield selv udviklet, for dét har det britiske firma nemlig masser af erfaringer med.

Cranfield Simulation er nemlig en afdeling under Cranfield Aerospace Solutions Limited (CAeS), der fremstiller simulatorer, som flyvevåben bruger til at træne jagerpiloter.

Desuden arbejder Cranfield sammen med Aston Martin og Rolls-Royce om at bygge fremtidens flyvende luksus-biler.

Formel 1 simulatoren bliver stående på gulvet, selvom man trykker speeder pedalen i bund.. (Foto: Cranfield Simulation)

Hver Formel 1 simulator skræddersys til køberen. Sæde og cockpit tilpasses brugerens fysiske størrelse, og han (måske hun) kan selvfølgelig vælge, hvilken farve det dyre legetøj skal leveres.

Cranfield kan levere lakeringerne fra alle aktuelle Formel 1 teams – og ønsker man sin simulator i pink eller mørkeblå, kan det selvfølgelig også lade sig gøre.

Alle kendte Formel-1 baner er programmeret ind i simulatoren, så man kan prøve sin kunnen på samme måde som Lewis Hamilton, Jan Magnussen eller Sebastian Vettel på Monza, Spa eller i Monacos snævre gader.

Virtual Reality brillerne og snedigt programmeret software skal gøre spil-oplevelsen utroligt realistisk:

For eksempel får systemet køreren til at føle stærke og fysiske g-kræfter under acceleration, nedbremsning og i sving. Vel at mærke, uden at simulatoren rører sig en centimeter på gulvet….

(Foto: Cranfield Simulation)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tysk vellyd bliver billigere