Kan en højttaler være hyggelig?

Notebooks ikke ramt af Corona

COVID-19 pandemien har skabt mange forandringer i vores hverdag og i vores indkøbs-mønstre. De fleste af os går f.eks. i en stor bue uden om andre mennesker, og danskerne er for alvor begyndt at købe mad- og dagligvarer på nettet.

Kravet om at arbejde hjemmefra har givet godt gang i salget af f.eks. hurtige internet-forbindelser, større skærme, bedre Wi-Fi routere og nye bærbare pc’er.

Til gengæld springer vi over en ny smartphone. Den, vi har, må kunne overleve til næste generation mobiler, der kommer til efteråret. En god skrivemaskine – altså en pc eller en Mac – er vigtigere.

Salget af nye mobiltelefoner er således faldet med 15 procent i januar, februar og marts. Det er det største dyk i smartphonens 16-årige historie.

Helt så galt er det slet ikke gået for salget af laptops og notebooks. Det globale marked for bærbare computere faldt kun med to procent i første kvartal. Det er ikke meget i en krisetid, hvor folk er nødt til at passe bedre på deres penge.

Øverste grafik viser salget i antal milllioner eksemplarer – den nederste laptop fabrikanternes globale markedsandele i årets første kvartal. (Grafik: Strategy Analytics)

Her i årets begyndelse må Apple og Asus have følt, at de var ramt af Corona virussen. Begge de store laptop fabrikanter måtte nemlig se deres salg falde med hele 16 og 15 procent Det er rigtigt meget, fortæller branche-iagttagerne fra Strategy Analytics.

Dell kan til gengæld glæde sig over en fremgang på fem procent, hvilket øgede afstanden til verdens nummer fire i notebooks – Apple. Til gengæld tog Dell et stort skridt nærmere til markedets nummer to – HP.

HP’s svaghed i januar, februar og marts stabiliserede Lenovo i sin position som verdens største fabrikant af bærbare pc’er. Lenovo har nu en global markedsandel på 23,5 procent. Næsten tre gange så stor som Apple med sine MacBooks.

Strategy Analytics venter, at laptop salget her i andet kvartalvil fortsætte med at være positivt. Især, hvis man sammenligner med andre dele af industrien for underholdnings-elektronik:

COVID-19 har spredt sig yderligere i verden og lokket flere virksomheder og uddannelses-institutioner til at købe nye notebooks. Når folk, elever og studerende skal arbejde hjemmefra, kræver det bedre værktøj….

(Indledningsfoto til artiklen: StockSnap / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan en højttaler være hyggelig?