iPhone 12 først til november (opd)

Facebook viser egen spille-app (opd)

Facebook vil gerne være med overalt, hvor det sner på internet og folks mobiltelefoner. Det lykkedes som regel – bare ikke inden for to områder. Hardware, hvor Facebooks smarte skærme ikke er en stor succes. Og indenfor spil og games, hvor Facebook har prøvet at få et joystick indenfor ved flere lejligheder.

Nu prøver Facebook igen med spil. I nat har det sociale medie lanceret den nye app, så den kører på Android telefoner og tablets. I forvejen kørte Facebook Gaming på pc’er med Windows, men uden gøre at det store væsen af sig.

En tilsvarende app til iPhone og iPad er på vej, men har endnu ikke fået Apples godkendelse. Formentlig ser Apple det nye Facebook initiativ som en konkurrence, der ikke skal støttes helhjertet.

Facebook havde egentlig planer om at sende den nye Gaming app på markedet til sommer eller efteråret. Mark Zuckerberg og co. har dog fremskyndet lanceringen til i dag. Sikkert inspireret af de mange millioner  mennesker, der sidder hjemme og keder sig, fordi deres arbejdspladser og skoler er lukket på grund af COVID-19 pandemien.

(Foto: Facebook / Techcrunch)

Facebook Gaming vil gøre det muligt for mobil telefon ejere at streame computerspil, deltage i ”live” streams, være vært for deres egen stream eller deltage i diskussioner og gruppe-baserede games og spil.

Man skal være medlem af Facebook for at få adgang til den nye spil-platform, men hver er ikke det nu om dage? Heldigvis kører Gaming meget selvstændigt, således at man bliver forstyrret af andre Facebook indlæg og notifikationer, mens man spiller. De ville også kunne belaste hastigheden på ens mobiltelefon.

Facebook Gaming skal ses som en konkurrent til spil-platforme som Microsoft Mixer, Twitch og YouTube Gaming, men på længere sigt har  verdens største sociale medie helt sikkert også Apple Arcade og Google Stadia i kikkerten.

Den nye Facebook app indeholder nogle få spil og adgang til en række gamer-communities. Dens hovedformål er imidlertid det stigende antal mennesker, der følger med i andres spil. Lidt som tilskuere til en sportskamp.

(Foto: Facebook)

Facebook vurderer, at omkring 700 millioner af sine 2,5 milliarder brugere gør det. Med den stærke vækst i e-sport – altså computerspil på professionelt plan – er det et interessant marked at gå ind i for Facebook.

Ifølge analysebureauet Streamlabs er Facebook i øjeblikket nummer tre – efter YouTube og Twitch. Det skal den nye app ændre på. Facebook vil ganske flytte sine nuværende medlemmer, der følger spil via deres normale Facebook app.

Inde i den nye Gaming app kan Facebook nemlig tjene gode penge. Lige nu er app’en gratis, og den indeholder ingen reklamer. Facebooks eneste indtægter fra begyndelsen er “stjerner”, som tilskuere sender til streaming-deltagerne. Stars repræsenterer penge og fungerer som en slags væddemåls-indsatser og kommission til spillerne.

Hvis det lykkes for Facebook at få mange millioner brugere af Gaming app’en, åbner sig mange døre for indtjenings-muligheder for det sociale medie. Det kan være alt fra reklamer til sponserede computerspil – og naturligvis virtuelle adgangs-billetter til specielt interessante e-sport spil.

Her er logoet til Facebook Gaming. (Foto: Facebook)

Interesserede får adgang til Gaming direkte fra deres normale Facebook app. Her kan de så straks gå i gang med at se andre spille. Deltagelsen kræver ingen download af ekstra apps som hos konkurrenten Twitch, og man kan meget nemt dele sine spil-oplevelser med andre via sin Facebook profil.

Endelig er det muligt via en ”Go Live” funktion at uploade streams af andre mobilspil på samme smartphone eller tablet. Med andre ord kan man følge flere ”kampe” på samme tid, hvilket uden tvivl er attraktivt for gamer-entusiaster.

Facebook Gaming kan i øjeblikket downloades gratis til Android via Googles Play Store her….

(Indledningsfoto til artiklen:  Facebook)

Så store er de dominerende streaming platforme til computerspil. (Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 12 først til november (opd)