Disse mobil covers er øko

Smart COVID-19 maske med alarm

Der går ikke en dag, uden at jeg i min indboks får mails fra fem-ti kinesiske firmaer, der tilbyder Corona masker og visirer til øjeblikkelig levering og en ”special price for you.”

Jeg modtager også dagligt nyheder og pressemeddelelser fra firmaer, som har udviklet særligt gode mundbeskyttelser. Nogle i smukke modefarver. Man skal jo ikke se grim ud, bare fordi man arbejder på et sygehus eller et plejehjem, hvor man er nødt til at skjule sit ansigt af hensyn til smittefaren.

Endelig har mange kendte firmaer travlt med at fortælle, at de nu har ændret deres produktion til at fremstille værnemidler til kamp mod COVID-19. Det er alt fra Apple og General Motors til Louis Vuitton og Snaps Bornholm, der nu fremstiller håndsprit i snapse-flasker.

Jeg kunne fylde min blog med adskillige af den slags historier hver eneste dag, men det gør jeg ikke. For det første er jeg ikke sikker på, at mange af de tilbudte produkter fra Østen har den kvalitet, som de danske sundheds-myndigheder kræver. For det andet tror jeg, at mine læsere også gerne vil høre om andet end Corona og COVID. Dem bliver de konfronteret med overalt i de store masse-medier.

Men ingen regel uden undtagelse. Engang imellem dukker der også ideer op, som er anderledes og rigtig gode. Og som i dette tilfælde opfylder to gode formål på samme tid:

Den amerikanske mode-designer Chelsea Klukas har nemlig lavet en mundbeskyttelse / maske, der ikke kun ser cool ud i sort. Den indeholder også et blinkende LED-display, som advarer andre om at holde afstand på grund af smittefaren. Seks fod eller ca. to meter, så ingen kan være i tvivl.

Den nye LED Matrix Face Mask fra Klukas’ mode-brand Lumen Couture by Oculus kan faktisk vise alle mulige budskaber i bærerens ansigt. Afstands-advarslen er standard teksten, som masken leveres med. Andre meddelelser kan man indtaste via en smartphone app.

Den skægge Corona-maske har nemlig indbygget Bluetooth, mikrofon og højttaler. Hvad man skal bruge dem til? Well – man kan jo lade masken råbe bærerens budskaber ud for at forstærke deres effekt. Eller man kan lade teksten på displayet ledsage af musik eller en lydkulisse sendt fra ens mobiltelefon.

Chelsea Klukas’ Corona maske er fremstillet af et dobbelt lag bomuld og et mesh materiale, der forhindrer virus, bakterier og smittekim i at trænge ind til bærerens mund og næse – eller naturligvis den modsatte vej.

Displayet er af et fleksibelt LED panel. Sammen med en lille lomme til elektronikken kan skærmen tages af og på til rensning. Desuden fjernes displayet, når resten af masken lægges i vask. Masken har desuden et batteri, der skal lades op hver tredje eller fjerde dag. Afhængigt af, hvor mange timer man går rundt og ligner en menneskelig advarsels-søjle.

Man kan selvfølgelig bruge masken uden elektronikken. Det gør den nok lidt lettere at bære, men ikke billigere at købe. Klukas tager nemlig 90 dollars eller ca. 630 kroner for et eksemplar.

Designeren lover dog, at 60 procent af overskuddet vil gå ubeskåret til COVID-19 Response fonden, der bestyres af FN’s sundheds-organisation WHO. Det gør nok den høje pris lidt mere spiselig.

(Indledningsfoto til artiklen: Lumen Couture)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobil covers er øko